Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika: Bakan Akar dehşeti duyurdu

Türkiye'nin terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 9. gününde. Sahadan gelen son dakika bilgilerine göre harekat kapsamında çok sayıda köy ve kasaba terörden arındırılmaya devam ediyor. Harekatla ilgili tüm gelişmeleri gün içinde dakika dakika haberimizden takip edebilirsiniz...

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2019 13:34 GÜNCELLEME 18.10.2019 06:55 GÜNCEL
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika: Bakan Akar dehşeti duyurdu
Barış Pınarı Harekatı'nda son dakika: Bakan Akar dehşeti duyurdu

Barış Pınarı Harekatı 9. gününde tüm hızıyla sürerken sahadan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatını başlattı. İlk önce F-16'lar havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn'daki YPG mevzileri bombalandı. Aynı günün gecesinde ise Tel Abyad ve Rasulayn'a kara harekatı başlatılırken sabah da obüs atışlarıyla terör mevzileri yok edildi.

Rasulayn ve Tel Abyad'daki sokak çatışmalarından görüntüler

Harekatın 9. gününde yaşanan tüm son dakika gelişmelerini bu haberimizde aktaracağız:

15:50 Fırat’ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda, etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li terörist sayısı toplam 702 oldu.

13:33 ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. Pence ve beraberindeki heyeti Ankara’ya getiren uçak 13.15’te Esenboğa Havalimanı’na indi. Pence'i havalimanında yetkililer karşıladı.

"YPG KİMYASAL SİLAH KULLANIP SUÇU TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE ATACAK"

12:32 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien ve beraberindeki heyeti, Milli Savunma Bakanlığında dün kabul etti.

Görüşme sonrasında Akar, Suriye'deki son durum ile savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtladı.

Akar şunları söyledi: Barış Pınarı Harekatımız milli, manevi ve mesleki değerlerimize uygun olarak devam ediyor. Hangi dini, etnik kökenden olursa olsun sivil, masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost, müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor. Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliğine değil, aynı zamanda bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar, Aramiler, Yezidiler, Keldaniler gibi diğer dini ve etnik grupların da güvenliğine çok büyük önem atfediyoruz. Bölgede hızla değişen ve gelişen durum beraberinde birtakım sıkıntıları da getiriyor. Terör örgütünün kimyasal silah kullanıp suçu Silahlı Kuvvetlerimize atmaya, bununla ilgili bir algı oluşturmaya çalışacaklarına dair bilgiler geliyor. TSK'nin envanterinde kimyasal silah olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ayrıca terör örgütünün sivillere yönelik yapacakları toplu saldırılarla da bölgede DEAŞ tehdidinin devam ettiğine yönelik bir algı oluşturmaya çalışacaklarına dair bilgiler de mevcut."

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin özellikle yabancı basındaki gerçek dışı haberler hatırlatılarak, buna ilişkin değerlendirmesi sorulan Akar, "Uçak düşmesinden, başka bir ülkedeki tatbikattaki patlamanın bölgede gerçekleştiğine kadar birçok gerçek dışı haberi ve görüntüyü basında görüyoruz. Bu tür yalan haberlerle Silahlı Kuvvetlerimizin sahada gösterdiği hassasiyet ve başarıyı gölgelemeye çalışıyorlar. Bunların işe yaramayacağını bir kez daha ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

12:10 Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden, Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenlenen ve 8 kişinin şehit düştüğü, 35 kişinin yaralandığı saldırı anı bir binaya ait güvenlik kameralarınca kaydedildi.

11:10 Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki tüm okullarda, Suruç ve Birecik ilçelerinde ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda, bugün ve yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

10:55 Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Barış Pınarı Harekatı'nı izleyen gazetecilere yönelik YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı kınadı.

10:18 Barış Pınar Harekatı'nda kurtarılan Rasulayn ve Tel Abyad ilçeleri kırsalında yuvalanan YPG/PKK'lılara karşı operasyonlar sürüyor. Teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

09:32 Ankara, Amerika Birleşik Devletleri'nden önemli iki ismi ağırlıyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Ankara'da olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mike Pence'i Beştepe'de kabul edecek. Görüşmenin saat 14.30'da gerçekleşeceği aktarıldı.

08:40 Barış Pınarı Harekatı'nda, obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn kırsalındaki terör mevzilerinden duman yükseliyor.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 673 OLDU

08:10 Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li terörist sayısı toplam 673 oldu.

ABD'DE BAŞ DÖNDÜREN DİPLOMASİ: KAPIYI ÇARPIP ÇIKTI

07:50 Türkiye'nin harekatı dünya gündemindeki sıcaklığını koruyor. Mike Pence'in liderlik ettiği heyetin Türkiye'ye geleceği sırada, Washington'da da hareketli saatler yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, Kongre üyeleriyle Suriye toplantısı gerçekleştirdi. Trump'ın kendisini eleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye "üçüncü sınıf politikacı" dediği ve Pelosi'nin toplantıyı terk ettiği aktarıldı. Başkan Trump, bu toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Bu operasyon Türkiye ile Suriye arasındadır ve benim sorunum değildir. (Türkiye ve YPG/PKK) uzun süredir savaşıyor. Suriye sınırında da savaşıyorlar. Burası Suriye sınırı. Ben de niye dostumuz olmayan bir ülkenin (Suriye) topraklarını koruduğumuzu soruyorum. Suriye'nin de Kürtlerle ilişkisi var ve onlar (YPG/PKK) melek değil. Birçok açıdan PKK, terör ve terör tehdidi bakımından muhtemelen DEAŞ'tan daha kötü" dedi.

BMGK'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

06:37 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda sürdürdüğü Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla terör yanlılarının serbest kalabilme olasılığından duyulan endişe dile getirildi. BMGK Başkanı Jerry Matthews Matjila "Güvenlik Konseyi,DAEŞ de dahil olmak suretiyle BM'de terörist olarak kabul edilen örgütlerle alakası bulunan kişilerin yayılma risklerinden, ayrıca insani durumun daha da kötüleşme riski bulunduğundan duyduğu derin endişeyi dile getirdi" ifadelerini kullandı.

06:10 Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde zırhlı araç ve tank hareketliliği yaşandı. 3’üncü Hudut Alay Komutanlığından çıkan tanklar, şehir içinde ilerleyerek Suriye sınırına gitti. Tankların şehirde ilerlemesi sırasında vatandaşlar da büyük sevgi gösterisinde bulundu. Tankların üzerindeki askerler de kalabalığı selamladı. Suriye’nin Telabyad kentine doğru giden tanklar, Türkiye tarafındaki sınır hattına girerek ilerledi.

05:50 ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'yi kastederek, "Ateşkes yürürlüğe koymazlarsa, ek yaptırımlar getireceğiz" dedi. Mnuchin, yaptırım kapsamına başka bakan, bakanlık ve kurumların da dahil edilebileceğini belirtti.

04: 20 ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesi için harekatla ilişkilendirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk yetkililere ve savunma sanayii ile ilişkilendirilen bankalara yönelik skandal yaptırım tasarısını kabul etti.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 653'E ÇIKTI

03:51 Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li terörist sayısı toplam 653 oldu.

01:42 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O’Brien ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

00:20 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İngiltere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nick Carter ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede Suriye’deki güvenlik durumu ve günlük gelişmeler ele alınmıştır.

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    İŞİN ASLI Artık dünya tek ses olmalı terör siyaseti yapan ülkeler başta ABD, Almanya, Fransa , İsrail, Belçika vb teröre topraklarında bayrak ve şube açtıran ülkeler aklını başına almalıdır. Bu ülkeler Ortadoğu'da ve dünyada akan masum insanların kanından ve canından sorumludur....BM 30 yıldır görevini yapmadığı gibi ABD ile terörü destekleyip cesaretlendirmişlerdir. NATO ABD ve AB yi arkasına alıp terör suçu işleyen ülkeleri ve teröristleri cesaretlendirmiştir. Bu ülkeler ve liderleri terör suçlusudur. Bunların masada konuşulması gerekirken abd başkanının teşekkür açıklaması aymazlıktır, terbiy....liktir.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlesemeyen Milletlerinin Güvenliği Saglayamayan Kururlu ....ne demiş ne demiş....
    Cevapla
  • adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    yer mi bunu Anadolu çocuğu
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    chp hala beyin yıkamaya devam ediyor.TSK ile sivil devleti otoritesini ayrı gösterip kutuplaşmanın dibini yapıyor. neler demiyorlar ki,Bunlar sanki iyi türkçe konuşan amerikalı..
    Cevapla
  • makif 4 yıl önce Şikayet Et
    ŞANLIURFA senin ALLAHINA GURBAN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR