İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kapan-2 Amanoslar Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığınca Hatay'da, 585 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun katılımıyla "Kapan-2 Amanoslar Operasyonu" başlatıldı. Operasyon kapsamında terör örgütüne ait 3 odalı sığınakla, 3 depo tespit edildi, 1 EYP imha edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2020 10:35 GÜNCELLEME 12.01.2020 11:22 GÜNCEL
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kapan-2 Amanoslar Operasyonu başladı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Kapan-2 Amanoslar Operasyonu başladı

İçişleri Bakanlığınca Hatay'da, 585 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun katılımıyla "Kapan-2 Amanoslar Operasyonu" başlatıldı. Operasyon kapsamında terör örgütüne ait 3 odalı sığınakla, 3 depo tespit edildi, 1 EYP imha edildi. Bakanlık'tan operasyonla ilgili yapılan açıklama şöyle: 

 

"Bakanlığımız Jandarma Genel Komutanlığı'nın yeni yılla birlikte başlattığı Kapan Operasyonları kapsamında Hatay’da KAPAN-2 AMANOSLAR Operasyonu başlatıldı.

Bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getiren Kıran operasyonlarının devamında, kalan teröristleri etkisiz hale getirmek, barınma alanları arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmelerini önlemek maksadıyla; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca KAPAN-2 AMANOSLAR Operasyonu başlatıldı.

585 PERSONEL, 38 TİM KATILIYOR

Zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen kahramanca sürdürülen operasyonda, Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 585 personel, 38 operasyonel tim görev alıyor.

SIĞINAK VE 3 DEPO TESPİT EDİLDİ

Kapan-2 Amanoslar Operasyonu kapsamında BTÖ’ne ait 3 odalı bir sığınak ile gıda ve yaşam malzemelerinin saklandığı 3 depo tespit edildi.

Sığınak ve depolarda ele geçirilen 1 adet patlamaya hazır EYP ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi yerinde imha edilerek, sığınaklar civarında ve teröristlerin bulunabileceği bölgelerde kapsamlı arama çalışmaları ile operasyonlara devam ediliyor.

SON TERÖRİST KALANA KADAR DEVAM EDECEK

Terörle mücadele harekatı her türlü iklim ve arazi şartlarında son terörist etkisiz hale getirilene kadar halkımızın yoğun desteğiyle kararlı şekilde devam edecektir."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Budun 4 yıl önce Şikayet Et
    Terrorle mucadelesinden dolayi akp yi destekliyorum !
    Cevapla
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki çıkan malzemelerden parmak izi alınması lazım bilmiyorum belki de alınır amma alınma,da çok eksik olur o malzemeleri kim getirdiyse veya o teröristler belkide şimdi indiler şehre normal vatandaş gibi yasıyorlardır ama parmak izleri alınırsa arananlar arasında bulunabilirler
    Cevapla
  • Adiniz Soyadiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    insallah su beladan kurtuluruz. ne yazikki ha bitti bitecek derken fareler canlanip canimizi yakiyor.
    Cevapla
  • Bir Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim askerimizi-polisimizi muvaffak etsin, Rabbim hainleri-munafikları iki cihanda rezil rüsva eylesin inşallah..
    Cevapla
  • Zalimler 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım cc Mehmetçiğimizi düşman gözüne gösterme , düşman pususuna düşürme Amin ! Allahım düşmanlarımızı perişan et hezimete uğrat Mehmetçiğimizi muzaffer eyle Amin !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR