Hafter'in kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hafter'in ateşkes anlaşması imzalamaması kimin savaş kimin barış istediğini gösteriyor" ifadelerini kullandı. Bakan Akar ise, "Libya'da ateşkesi mutlaka başaracağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 12:02 GÜNCELLEME 14.01.2020 18:41 GÜNCEL
Hafter'in kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama
Hafter'in kararı sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya'da ateşkese söz konusu olan taraflardan General Halife Hafter'in anlaşmayı imzalalamadan Moskova'dan ayrıldığını duyurmuştu. 

TÜRKİYE'DEN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin,  " Metin tamamlanmıştı, imza aşamasında Ruslar "Hafter sabaha kadar süre istiyor" dediler. Şu anda bu metni imzalamayacaklar" ifadelerini kullandı. 

"BÖYLE DEVAM EDERSE BERLİN SÜRECİNİN ANLAMI KALMAZ"

Duruma tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu,  "Hafter böyle devam ederse Berlin Süreci'nin anlamı olmaz" dedi.

BAKAN AKAR: MUTLAKA BAŞARACAĞIZ

 

 

Milli Savunma Bakanı Akar: "İdlib'de ve Libya'daki ateşkesin büyük ölçüde uygulandığını görüyoruz alanda. Biz bunu sonuna kadar destekliyoruz. Dileğimiz, bir an önce hem İdlib hem Libya'ya barışın, huzurun gelmesi, akan kanın durmasıdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
    Cevapla
  • vatandaş61 4 yıl önce Şikayet Et
    ezin kafasına da sesi bae den duyulsun,
    Cevapla
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ına gurban Helal Olsun Gardaş helal olsun.
    Cevapla
  • şeybe 4 yıl önce Şikayet Et
    bu darbeci mel unun süre istemesinin sebebi ağa babalarına sormak ve onların köpekliğini yapmaktır.Barış antlaşmasını imzalamadın ama ölüm fermanını imzalamış oldun.
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilen tank füze top bütün silahlar askerimizin emrine verilmeli yoksa bu 2 yüzlü hafter ve arkasındakiler saldıracaklar biz askerimizi korumasıs. bırakmamalıyız sayın mevlüt çavuş oglu yoksa askerimizi keklik gibi avlarlar derhal iha gönderilmeli ve diger tüm tetbir ler alınmalı bu hepimizin ülkesi ve çıkarlarıgelecegimizi haklarımızı denizimizi topragımızı almasınlar Allah ın izniyle hain çok
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    idlibe benzer olmasın, sarraj hızla güçlendirilmeli çete sarraj ancak çarpışmadan anlar çete yok edilmeli,,, sakın duraksamayın kaderin hayırlısını dileyin bu da savaş gücüyle olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR