Yusuf Alabarda: Türkiye müdahil olmasaydı Hafter hükümeti ezip geçecekti

Türkiye'nin Libya'da bulunmasının önemini anlatan Terör ve Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda, "Türkiye müdahil olmasaydı Hafter hükümeti ezip geçecekti" dedi. "Diplomasiye önem verilmiyor" eleştirilerine de yanıt veren Alabarda, "Çok ciddi bir diplomasi trafiği hakim. Bu eleştirinin hiçbir mantıklı yönü yok" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 17:19 GÜNCELLEME 14.01.2020 18:36 GÜNCEL
Yusuf Alabarda: Türkiye müdahil olmasaydı Hafter hükümeti ezip geçecekti
Yusuf Alabarda: Türkiye müdahil olmasaydı Hafter hükümeti ezip geçecekti

Libya'nın içinde bulunduğu son durum dünya kamuoyunun gündeminde. Birçok ülke ateşkes çağrısı yaparken, masadaki başrollerden biri olan Türkiye de çalışmalarını yoğun diplomasi ile yürütüyor. Ayrıca, Ankara'nın Libya'nın talebi üzerine asker gönderme seçeneğini de masada tuttuğu biliniyor. 

 

 

Terör ve Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda, Libya'da ateşkes ilan edilmesinin önemini ve Türkiye'nin Libya'daki varlığının etkilerini A Haber'de anlattı. 

"TÜRKİYE MÜDAHİL OLMASAYDI HAFTER HÜKÜMETİ EZİP GEÇECEKTİ"

 

 

Türkiye’nin Libya’da olmasının önemini anlatan Terör Uzmanı Yusuf Alabarda şöyle konuştu: 

“Nasıl Mursi yönetimi bir askeri darbeyle iktidarından edilip yerine cuntacı Sisi getirildiyse, Türkiye müdahil olmasaydı, Hafter’de Trablusgarp hükümetini ezip geçecekti. Türkiye bu şekilde müdahil olunca bu senaryonun gerçekleşme imkanı kalmadı.” 

Terör ve Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda.

"DİPLOMASİ YÜRÜTMÜYORSUNUZ DEMENİN HİÇBİR MANTIKLI YÖNÜ YOK"

Alabarda, "diplomasiye ağırlık verilmiyor" eleştirilerine şu yanıtı verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün sorunlarını askeri anlamda çözüyor, diplomasi olmuyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Çok geniş bir diplomasi trafiği hakimken hala diplomasi yürütmüyorsunuz demenin hiçbir mantıklı yönü yok. İtalya Başbakanı Conte; 'Türkiye’nin asker gönderme müdahalesi asla kabul edilemez' diyenlerdendi, daha sonra Ankara’da yaptığı basın açıklamasında 'Türkiye’nin Libya’da yaptığı faaliyetleri sayesinde Libya’da siyasal çözüme yakınız' dedi. Bunlar çok önemli gelişmelerdir.”

"LİBYA'YI DEĞERLİ YAPAN DOĞAL GAZ VE PETROLDÜR"

Toprakları Türkiye'nin yaklaşık 2 katı büyüklüğünde olan Libya'nın tarıma elverişli alanlara sahip olmadığını belirten Alabarda şu ifadeleri kullandı: 

“Libya’yı değerli yapan içerisinde barındırmış olduğu doğalgaz ve petroldür. Libya, Dünyanın en çok ihracat yapan ülkelerinden biri olan İran’ın yarısından daha fazla petrol ihracatı yapan bir ülke. Libya’nın petrol ihracatındaki para, Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru hükümet olan Trablusgarp hükümetine aktarılıyor. Bu yüzden Hafter Trablusgarp hükümetini düşürerek, meşru bir şekilde tanınmayı amaçlıyor.”

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • M.hanifi kaygusuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Şayet biz buralara gitmez isek ,emin olun onlar bize adım adım geleceklerdir . Gelmiş olduklarında ,siyasi ekonomik askeri manevra alanlarımız daralmış ,hatta nefessiz kalacağımız aşikardır . Orta ve uzun vadede adım adım can çekişen ,eninde sonunda Anadolu topraklarının elden çıkma ,biz görmesek bile ,torunlar bunu yaşayacak ve göreceklerdir . Bu bir kurgu değil geçmiş te örneği olan bir gerçektir . Bu konuda uzun uzun analiz ede gerek yoktur . Anadolu'ya hükmeden dünyaya hükmeder
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    üzülüyorum ama
    Cevapla
  • Ferdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Kemale göre Katara müdahale etme, Suriyeye müdahale etme, Libyaya müdahale etme Bırakın bütün terörist ve siyonist şer güçleri bizi çembere alsınlar. Sonrada bizi baskı ile yönetip dursunlar . Kısılmış Türkiyenin hiç bir gücü kalmaz ,işte CHP nin istediği bu.
    Cevapla
  • Lalapaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    82 katar,83 suriye,84 filistin,85 venezuella,86 libya. 87 ? Sıradaki kim sizce
    Cevapla
  • vatandaş61 4 yıl önce Şikayet Et
    peygamber ordusu daha yeni libyaya ayak bastı , bekleyelim,Mevlam neyler neylerse güzel eyler......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR