TSK, Esed rejimini vurdu ses CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi! Skandal açıklama

Suriye'de güvenli bölge ilan edilen İdlib'e saldırılar sürüyor... Bu sabah askerlerimize yapılan saldırı sonrası Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı açıklama büyük tepki çekti. CHP'li Tanrıkulu "İdlib'de ne işimiz var" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2020 11:56 GÜNCELLEME 03.02.2020 12:34 GÜNCEL
TSK, Esed rejimini vurdu ses CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi! Skandal açıklama
TSK, Esed rejimini vurdu ses CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi! Skandal açıklama

Türkiye ile Esed rejimi arasındaki gerilim yükseldi. Rejim unsurları, İdlib'de görev alan askerlerimize yönelik saldırı düzenledi. Saldırıda 4 askerimiz şehit düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri, anında misliyle karşılık verdi ve en az 35 rejim askerini etkisiz hale getirdi. Gerilim bu düzeydeyken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan tepki çeken bir açıklama geldi.

 

 

"İDLİB'DE NE İŞİMİZ VAR"

Türk askerinin bölgedeki varlığının yanlış olduğunu savunan CHP'li vekil, "İdlib'de ne işimiz var" dedi.

 

 

"TÜRKİYE'NİN YAPMASI GEREKEN SURİYE'YE MÜDAHİL OLMAMAK"

2011 yılından bu yana Türk askerinin Suriye'ye girmemesi yönünde çağrılarda bulunduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Askerlerin ne işi var İdlib'de. Başından bu yana Suriye savaşına Türkiye'nin müdahil olmasına karşı çıktım. Türkiye'nin savaşa müdahil olmamasını defalarca söyledim. Dünyanın dört bir yanından gelen cihatçılara Türkiye ev sahipliği yaptı. Suriye'de meşru hükümete karşı savaşan cihatçıların karşısında duracaksınız. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Türkiye'nin yapması gereken tek şey vardır, Suriye'deki savaşa müdahil olmamaktır. Türkiye, İdlib'de ve Suriye'de büyük bir çukurun içine düşmüştür." dedi.

YORUMLAR 379 TÜMÜ
  • yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    siz, ne işimiz var kelimesinden başka birşey bilmezmisiniz tamam muhalefet olarak çok komiksiniz anladık, insanları iyi güldürüp eğlendiriyorsuz konuşma hal ve hareketlerinizle ama bir yere kadar. mesela sürekli söylediğiniz papağan gibi tekrarladığınız "orada ne işimiz var" cümlesi benim kulaklarımı tırmalamaya başladı gerçekten artık yeter. başka işiniz yokmu sizin siz kim muhalefet olmak kim nerde kaldı başkan yada cumhurbaşkanı olmanız siz anca boş konuşur insanları böyle güldürüp tatilden tatile koşarsınız.
    Cevapla
  • bigarip vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sizin neişiniz var lan bu ülkede defolun gidin sahiplerinizin inine! orası türk toprakları...
    Cevapla
  • hiç... 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk lı CİA köpeği...
    Cevapla
  • Ağrılı 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin mecliste ne işin var beğenmiyorsan pkkya katılabilirsin
    Cevapla
  • özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara kalsak yandık. İstanbuda Bi hata oldu inşallah genel seçimlerde vatandaş aklı selim hareket eder. Bu vatan hepimizin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR