HDP'li vekil iddia etmişti! İşin aslı ortaya çıktı

HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu, Elazığ Sivrice’de yaşadığını öne sürdüğü bir kadına, kocası FETÖ’cü olduğu için deprem yardımı gönderilmediği iddiasında bulundu. Ü.G.T. isimli kadın kendi beyanıyla deprem anı ve sonrasında hiç Sivrice’de bulunmadığını doğruladı. Yardım talebi ise iki kez adresine gidilmesine rağmen Ü.G.T.'nin Diyarbakır’da yaşadığını söylemesi üzerine değerlendirilemedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2020 17:49 GÜNCELLEME 04.02.2020 12:26 GÜNCEL
HDP'li vekil iddia etmişti! İşin aslı ortaya çıktı
HDP'li vekil iddia etmişti! İşin aslı ortaya çıktı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Elazığ depremi sonrası bir iddiada bulunarak bölgedeki binlerce kişiye yardım ulaştıran ve deprem yaralarını saran devlet birimlerini suçladı. Gergerlioğlu, eşi FETÖ üyeliğinde hapis yatan Ü.G.T.'nin bu sebeple deprem sonrası yapılan yardımlardan alamadığını ve telefonların suratına kapatıldığını iddia etti. Twitter’dan paylaşılan bu iddiaları ispatlayamayan Gergerlioğlu’nun iddiaları ise asılsız çıktı.

 

 

ÜÇ AYDIR DİYARBAKIR’DA YAŞIYOR

Haber7’in ulaştığı kaynaklar Ü.G.T.'nin 31.07.2019 tarihinde adres kaydını Sivrice İlçesi Gölbaşı Mahallesi’ne taşıdığını doğruladı. Ancak Ü.G.T.'nin kendi beyanıyla onayladığı üzere 2019’ın kasım ayından itibaren Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yaşadığı ve deprem anı veya sonrasında Sivrice'de bulunmadığı teyit edildi.

YARDIM İÇİN İKİ KEZ KAPISINA GİDİLDİ

Kayıtlara göre Ü.G.T., Sivrice Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 5 Ağustos 2019 tarihinde başvuruda bulundu. Bunun üzerine vakıf görevlileri hane ziyareti için Ü.G.T.'nin adresine iki kez gitti. İlk ziyaret 21 Ağustos 2019’da saat 15.00’te ikinci ziyaret ise 24 Eylül 2019 tarihinde saat 10.15’te gerçekleşti. İki ziyarette de evde bulunamayan Ü.G.T., telefonla arandı ve belirtilen tarihlerde Diyarbakır’da olduğunu teyit etti. 

SİVRİCE'DE YAŞAMADIĞI İÇİN YARDIM TALEBİ YERİNE GETİRİLEMEDİ

Yani Gergerlioğlu’nun iddia ettiği gibi Ü.G.T.'ye yapılması planlanan yardımın Sivrice’de gerçekleşen depremle ilgisi hiç olmadı. Yardımların yapılmama sebebi ise Ü.G.T.'nin eşi E.T'nin FETÖ’den cezaevinde olması değildi. Vakıf görevlileri hane ziyareti gerçekleştiremediği için Ü.G.T.'nin yardım talebini değerlendiremedi. 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet kaç lira yardım yaptı ki hesap soruyorlar.
    Cevapla
  • fırat kalkanı 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar alayına vatan haini onlardan her türlü melanet beklenir ...
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Hdp linin Allah bir! dediğine inanmam...
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 haberi yanliş vermiş. PKK vekili diye başlamasi lazimdi.
    Cevapla
  • dalgiç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hdp li belediyelerin hepsine kayyum atansın... Bunların işi gücü algı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR