Zonguldak'ta korona virüsü var mı? Valilikten açıklama geldi mi? Zonguldak korona virüsü…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Erdemir Limanına malzeme getiren 13 İran vatandaşı tedbir amaçlı gözetim altına alındı. Ereğli Demir Çelik Fabrikasına malzeme taşıyan İran uyruklu vatandaşların gözetim altına alınması Zonguldak’ta korona virüsü paniği yarattı. Gözetim altına alınan şoförlerden birinde yüksek ateş tespit edildi. Zonguldak’ta korona virüsü alarmı!

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2020 12:15 GÜNCELLEME 27.02.2020 13:34 GÜNCEL
Zonguldak'ta korona virüsü var mı? Valilikten açıklama geldi mi? Zonguldak korona virüsü…
Zonguldak'ta korona virüsü var mı? Valilikten açıklama geldi mi? Zonguldak korona virüsü…

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs dünyanın dört bir yanına yayılarak can almaya devam ediyor. Son olarak Türkiye’nin sınır komşularından birisi olan İran’a sıçrayan ölümcül virüs nedeniyle Türkiye İran’a sınır kapılarını kapatmıştı. Sınırlarımıza kadar uzanan korona virüsü nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İran Türkiye arasındaki uçuşlar tek taraflı durduruldu. Geçtiğimiz günlerde İrandaki Türk vatandaşlarını tahliye etmek için Tahran- İstanbul seferini yapan uçağın korona virüsü şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapması akıllarda soru işareti yaratmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İran’dan Türkiye'ye dönmek isteyen Türk vatandaşları için özel bir sefer düzenlendiğini belirtmişti. İran’dan ülkemize dönen vatandaşların 14 gün süreyle gözlem altında tutulacağını belirten Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Türkiye’de korona virüsüne rastlanmadığını açıklamıştı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde hızla yayılan virüsün Türkiye’ye sıçramaması için özel önlemler alınan bu günlerde İran vatandaşlarının Zonguldak’ta gözlem altına alınması paniğe yol açtı. Ereğli Demir Çelik Fabrikası’na malzeme taşıyan İran uyruklu vatandaşların Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde gözetim altına alınmasıyla ilgili Zonguldak valiliği açıklama yaptı. İşte valiliğin yaptığı korona virüsü açıklaması…

 

ERDOĞAN BEKTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan fabrikaya malzeme taşıyan vatandaşların gözetim altında tutulması ile ilgili Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş açıklamalarda bulundu. Gözetim altına alınan kişi sayısının 14’e yükseldiğini belirten Bektaş, tahlil sonuçlarının beklendiğine dikkat çekti. Açıklamasının devamında “İranlı tır şoförleri şu an hastanede gözlem altında. Sayı biraz arttı ama rutin işlemleri uyguluyoruz.” Diyen Bektaş, Sağlık Bakanlığının uyguladığı normal prosedürü uyguladıklarını belirtti. Ayrıca sadece İranlı vatandaşları değil temas haline geçtikleri yabancı uyruklu kişileri de aynı uygulamanın yapıldığını kaydeden Erdoğan Bektaş “ bunun dışında elimizde bir şey yok, tahlilleri bekliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

HASTANEDE GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI

Kan ve idrar örnekleri alınan İran vatandaşlarının gözetim altında tutulması için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde tedavi gören  hastalar tahliye edildi. Tahliye edilen hastaların ardından Çevik Kuvvet ekipleri özel donanımlı kıyafetleri ile hastane önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

TÜRKİYEDE TEDBİRLER ARTIRILDI

Dünyanın dört bir yanında görülen corona virüsünün Türkiye’ye sıçramaması için alınan önlemler en üst düzeye çıkarıldı. Çin’in Hubey Eyaletine bağlı Vuhan kentinde virüsün ortaya çıkmasından sonra bu bölgedeki vatandaşları ilk olarak tahliye eden ülkelerden birisi olan Türkiye virüse karşı önlemler almaya devam ediyor.  Hava Limanları , toplu taşımalarda alınan önlemlerin yanı sıra Sağlık Bakanı Kocadağ yaptığı açıklamada maske üreticileriyle de  temas halinde olduklarını belirtti. Açıklamasının devamında Türkiye’de maske sorunun yaşanmadığına dikkat çeken Kocadağ İran ve Çin’e de bu konuda destek verdiklerini belirtti.

YORUMLAR 1
  • Ccx 4 yıl önce Şikayet Et
    İran karantina yapmıyor virüs yayılcak bunların yüzünden iranlıları ülkeye sokmayın Allah tüm islam alemının yardımcısı olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR