Dünyanın gözü Ankara'da! Şehit haberleri sonrası son dakika açıklamaları

Son dakika haberi: İdlib'de rejim tarafından gerçekleştirilen alçak saldırı sonrasında 33 askerimiz şehit düştü. Kahreden haber sonrasında Türkiye'den açıklamalar peş peşe geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2020 02:05 GÜNCELLEME 28.02.2020 17:31 GÜNCEL
Dünyanın gözü Ankara'da! Şehit haberleri sonrası son dakika açıklamaları
Dünyanın gözü Ankara'da! Şehit haberleri sonrası son dakika açıklamaları

Son dakika haberi: İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından ilk açıklama geldi. İletişim Başkanı Altun: Misliyle mukabele edilmesi kararlaştırıldı

 

ELLERİ KIRILANA DEK SÜRECEK !

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, olaya ilişkin açıklama yaptı:

"Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacak, Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecek. Namlusunu, askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır. Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Geçmişte Ruanda'da, Bosna Hersek'te yaşananların bugün İdlib'de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz, kalınmayacaktır. Astana Süreci tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.

KALLEŞLİĞİN HESABINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEKLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de görev yapan askerlere rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu alçak saldırıyı hak ettiği şekilde cevaplandırdığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir. Türkiye, Suriye'de yürüttüğü haklı mücadelesini uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak hedeflerine ulaşana kadar sürdürmekte kararlıdır. Milletimizin başı sağ olsun."

NATO İLE İSTİŞARE SÜRECİ BAŞLIYOR

Çelik, "NATO ile yarın sabah istişare süreci başlatılıyor. Türkiye'nin uğradığı saldırı NATO'ya yapılmıştır. Uçuşa yasak bölge için somut eylem bekliyoruz. " dedi.

MÜLTECİLERİ TUTABİLECEK DURUMDA DEĞİLİZ

Türkiye'nin mülteci politikasının aynı olduğunu ama ortada bir durum olduğunu dile getiren Çelik, "Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • yetmez 4 yıl önce Şikayet Et
    rus leşleri görmek istiyoruz
    Cevapla
  • mirza-leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Sivillere dokunmadantaş üstünde taş bırakılmasın yeter artık ciğerlerimiz yanıyor.Devletimizi destekliyoruz.sonuna kadar harekatı devam ettirmeli.şehitlerimize ALLAHTAN RAHMET. YAKINLARINA SABIR . Diliyorum
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzda çıkacak kargaşayla, bizi işgal etmeyi planlayan Nato değil miydi zaten? Nato, Rusya veya İran tarafından işgal edlince mi aklımız başımıza gelecek?
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO bizi vurmazsa bunu kar kabul edin. Küfür tek millettir.
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ne mislinden bahsediyorsunuz bre korkaklar? 33 şehidin mislini ŞAM ı bile almak veremez. suriyede taş üstünde taş kalmasın İran ve rusyada bunun hesabını versin.Rus köpeklerinin leşini görelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR