Türkiye'den son dakika kararı! Yüzlerce Özel Harekatçı Yunan sınırına gidiyor

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırında havadan incelemelerde bulunmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, "1000 özel harekat polisini Meriç sınırına getireceğiz" diyerek sınırda Yunanistan'ın yapmış olduğu insanlık dışı uygulamalara karşı da önlem alınacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2020 17:12 GÜNCELLEME 05.03.2020 22:35 GÜNCEL
Türkiye'den son dakika kararı! Yüzlerce Özel Harekatçı Yunan sınırına gidiyor
Türkiye'den son dakika kararı! Yüzlerce Özel Harekatçı Yunan sınırına gidiyor

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırında havadan incelemelerinin ardından Edirne Valiliğinde açıklamalarda bulundu. 

Soylu'nun açıklamaları şöyle;

Yunanistan sınıfta kalmıştır, 164 insanı yaraladılar, 3 kişinin ölümüne neden oldular. 4 bin 900 göçmeni Türkiye'ye geri göndermek istediler.

Geçen sene 7 bin 300 FETÖ'cüyü seve seve aldılar.

 

YUNANİSTAN SINIRINA 1000 ÖZEL HAREKATÇI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemeleri sonrası Edirne Valiliği'ni ziyaret etti. Soylu, valilikten ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

 

Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz artık buradan Yunanistan'a ve Avrupa'ya geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Gelen gelir geçen geçer. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajediye sahip çıktı. 18 Mart mutabakatı yapıldı. Biz buna sahip çıktık yerine getirdik. Günde 9700 kişinin Yunanistan adalarına geçtiği zaman diliminden buraya geliyoruz. Edirne'de geçen yıldan bu yana toplam 137 bin civarında kaçak göçmen yakalandı. 103 bin insanı memleketine ikna ederek geri gönderdik. 1978 model gaz fişeğini insanların üzerine sıkmak suretiyle kullandılar. Bunu yapan Yunan tarafıdır. Frontex'i şikayet ediyorum. Frontex maalesef bir kolluk kuvveti gibi çalışmaktadır. 164 insanı yaraladılar. 4 bin 900'ünü Türkiye'ye yeniden itmeye çalıştılar. Yunan makamları yalan üzerine yalan konuşmaktadırlar. TSK ile de konuştuk bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla. Toplam 139 bin 70 sadece Edirne'den geçen. Türkiye niye Yunan tarafına gaz sıksın? Gaz sıkan Yunan tarafıdır, bizim karakollarımıza gaz sıkıyorlar. Biz de buna mukabele ediyoruz.''

ÖZEL HAREKATÇILAR YOLA ÇIKTI

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meriç Nehri boyunca bin Özel Harekat polisinin yerleştirileceği açıklamasının ardından farklı illerden ekipler Edirne’ye geldi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Edirne Valiliğini ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada Yunanistan güvenlik güçlerinin göçmenlere sınır hattında uyguladığı işkence ve zulme karşı tedbirlerin artırılacağı ve sınır hattında güvenliği sağlamak üzere Meriç Nehri boyunca bin Özel Harekat polisinin yerleştirileceği açıklamasının ardından Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda Özel Harekat polisi otobüslerle Edirne'ye sevk edilmeye başladı.

 

 

YORUMLAR 93 TÜMÜ
  • ibo38 4 yıl önce Şikayet Et
    gidin ve yunanlara ders verin
    Cevapla
  • sebahattin İŞCAN 4 yıl önce Şikayet Et
    yunan sınırına özel harakatçıları gönderme kararınızı -şahsen- destekliyor,ayrıca tebriklerimin kabulünü rica ediyorum saygılar. ,acizane, tavsiyem,halktan ( gönüllü ; milli müdafa, i fedayi guruplarının -kendiliğinden- oluşarak - bölgeye intikaline izin vermeniz) (ben 60 yaşındayım, askerliğimi eğitim çavuşu olarak yaptım ve en öndwn giderim..)
    Cevapla
  • İzmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ı İstanbulu işgal planı olmasa çoktan duvarla sınırı kapatırdı
    Cevapla
  • Osmanlı hayranı 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar çok kozmopolit olmuş 15 temmuz 'da bazılarının yaptığı nasıl sonuçlanacağına bakıp ona göre tavır alanlar gibi aleni din iman vatan millet düşmanlığı yapılıyor resmen hainlik yapılıyor neyi bekliyorsunuz beyler soykırımcı sömürgeci haçlı siyonist alçak aşağılık katiller jazanırsa dşye mi korkuyorsunuz unutmayın korkunun ecele faydası yok ergeç öleceksiniz görevinizi yapın hergün ölmekten bir defa ölürsünüz ?!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yunan düşünsün bütün herkes sokaktaki suyeliyi bile kolundan tutup taksi parasını verip hemen sınıra göndermeli bütün türkiye seferber olmalı bu durumda hemen herkes. Hepsini gönderin arkadaşlar hepsini. bu kadar az olmamalı hepsi gitmeli burdan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR