Bahar Kalkanı Harekatı son durum 5 Mart! Kaç rejim unsuru etkisiz hale getirildi?

Bahar Kalkanı Harekatı son durum ne? 27 Şubat günü TSK askerine gerçekleştirilen menfur saldırı sonrası başlatılan harekata ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bugüne dek yapılan operasyonlarda 3 savaş uçağı, 3 İHA, 8 helikopter, 151 tank, 8 hava savunma sistemi, 99 top/obüs/ÇNRA 16 tanksavar/havan, 80 zırhlı araç, 10 mühimmat deposu, 3 bin 138 Rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2020 15:08 GÜNCELLEME 05.03.2020 15:09 GÜNCEL
Bahar Kalkanı Harekatı son durum 5 Mart! Kaç rejim unsuru etkisiz hale getirildi?
Bahar Kalkanı Harekatı son durum 5 Mart! Kaç rejim unsuru etkisiz hale getirildi?

Bahar Kalkanı Harekatı son durum en çok merak edilen konuların başında yerini almaya devam ediyor. 27 Şubat tarihinde İdlib'te rejim güçleri tarafından askerimize düzenlenen menfur saldırı sonrası başlatılan harekata ilişkin son durum yetkililer tarafından an be an duyurulmaya devam ediyor. Peki Bahar Kalkanı Harekatında son durum ne? İşte detaylar...

 

BAHAR KALKANI HAREKATINDA SON DURUM NE?

27 Şubat günü TSK askerine gerçekleştirilen menfur saldırı sonrası başlatılan harekata ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklama yaptı. Yapılan açıklamada etkisiz hale getirilen rejim unsurlarına ilişkin rakamlar verdi. 

İşte Akar tarafından açıklanan rakamlar;

- 3 savaş uçağı,
- 3 İHA,
- 8 helikopter,
- 151 tank,
- 8 hava savunma sistemi,
- 99 top/obüs/ÇNRA
- 16 tanksavar/havan
- 80 zırhlı araç
- 10 mühimmat deposu
- 3 bin 138 Rejim unsuru

HAREKAT BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, rejimin İdlib'deki ateşkese rağmen çocuk, kadın yaşlı demeden masum sivil insanlara karşı artarak devam eden kara ve hava saldırıları sonucunda derin bir insanlık dramı ve bununla birlikte Türkiye sınırına doğru büyük bir göçün yaşandığını belirtti. Akar, şu ifadelere yer verdi;

"BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' ile Adana, Astana ve Soçi Mutabakatları çerçevesinde ateşkesi sağlamak, göçü önlemek, bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek ve birliklerimizin, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, bölgeye barış, huzur ve istikrarı bir an önce getirmek maksadıyla, başlattığımız harekat başarıyla devam etmektedir. Şu ana kadar fiili bir katkıları olmamakla birlikte uluslararası kamuoyu bizimle benzer endişeleri paylaşmakta, Rusya ve Suriye rejimi kınanarak Türkiye ile dayanışma vurgusu yapılmaktadır" 

İDLİB NEREDE?

İdlib veya İdlip, Suriye’nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir.

Halep’e 60 km uzaklıktadır.Bulunduğu ilin Türkiye’ye (Hatay iline) de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

Oldukça eski bir yerleşim alanı olan şehir yakınlarında pek çok eski şehir kalıntısı vardır. Bunlardan Ebla antik kenti, bir zamanlar bölgede önemli bir merkezdi.

Şehrin ekonomisi tarıma dayanır ve Suriye’nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Özellikle de zeytin üretimi yapılmaktadır. İdlib zeytin, pamuk, buğday ve meyve, özellikle kiraz için önemli bir üretim merkezidir. Diğer başlıca ürünlerinde badem, susam, incir, üzüm ve domates içerir. 1995 yılında çeşitli narenciye kırpma ile ekili yaklaşık 300 hektar alan vardı.

YORUMLAR 2
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu antlasmadan sonra ne mi olacak...iran esede bol bol uzun menzilli fuze ve bol bol sii milis gonderecek....ozaman olanlar olacak.....
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatinizi çektimi, 2 gündür sabah akşam şu kadar suriye askeri etkisiz hale getirildi deniyor fakat toplamı bir türlü 3.138'i geçmiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR