Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Türkiye'de ilk koronavirüs vakası

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece saatlerinde basın mensuplarına koronavirüs açıklamasında bulundu. Koca, Türkiye'de koronavirüsün resmen başladığını ve 1 erkek vatandaşta yapılan testin pozitif çıktığını açıkladı. Koca, ''Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2020 04:32 GÜNCELLEME 12.03.2020 14:43 GÜNCEL
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Türkiye'de ilk koronavirüs vakası
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: Türkiye'de ilk koronavirüs vakası

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde koronavirüs hakkında açıklamalarda bulundu.

''TÜRKİYE BU SÜREÇTE BÜYÜK BİR BAŞARI GÖSTERMİŞTİR''

"Çin'in Wuhan kentinde bulunan tam 90 gün önce ortaya çıkan yeni koronavirüs başka bir çok ülkeye buluşmasına, küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşu ülkeler bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadılar. Bizim strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiçbir şekilde azalmadı. İnsanların ülkeden ülkeye hareket olduğu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Bu an burada olmamın nedeni bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır.''

 

 

TÜRKİYE'DE İLK VAKA TESPİT EDİLDİ

''Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı.
Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Hasta mahremiyeti korunması açısından detaylı bilgilerin paylaşılması uygun bulunmamıştır. Tanı erken konulmuştur virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Ülkemiz yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Bu hastalığın ülkenin her bir yerinde görülme ihtimale karşı sağlık personeli hazırlığını bitirmişti.''

''YURT DIŞINA ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYALIM''

Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Bakanlığımızca bildirilen koronavirüsten korunma programına lütfen uyalım.

Yurt dışından dönenler için 14 kuralı, dönüşlerinde 14 gün kendilerini özellikle izole etmelerini istiyoruz. Büyük çoğunluğumuz için anahtar kelimemiz yine 14'tür. Elleri tam hijyen sağlayacak şekilde yıkamaktan hangi durumda hangi sağlık kuruluşuna başvurulacağı bellidir.

BİR VEYA BİRKAÇ VAKA SALGIN OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR

Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız ve tüm birimleriyle devletimiz koronavirüse karşı hazırlıklarını tamamladı. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Bu yüksek bir ihtimaldi ve gerçekleşti.

İzole edilmiş vakanın şu an tek anlamı budur. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmuştur. Ulusal bir mücadele edeceğiz, risk somut tedbirler ise basittir."

YORUMLAR 169 TÜMÜ
  • Recepci 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanş hava alanlardaki kameralar ateş ölçüsü yapan . Ne işe yarıyor, hepsini atın çöpe .eğer faydası yoksa
    Cevapla
  • musti 4 yıl önce Şikayet Et
    o ili dışarı çıkarmayın
    Cevapla
  • Recepci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs ne ile geldi türkiyeye. O uçaksa kim varsa hepsi teker teker bulup karantinaya alınmalı bakit grçmeden
    Cevapla
  • Mustafa Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Intra venöz ingiliz karbobati!!! Dilimde tuy kalmadi yaaaa! Üretin sunu, satin dünya. Virus mirus bahaneeee! Korkmayin.
    Cevapla
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    devlete rıcamız su fırsatciları sıkı takıbe alsınlar
    Cevapla
  • BOZKURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak Temizliğe çok Dikkat etmeliyiz.Okulların Tuvalet ve Lavabolarında Sabun eksik edilmemelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR