Okullar tatil edilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi

MEB tarafından Mart ayı itibariyle okullar tatil olacak mı? Koranavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki 2020 yılı itibariyle okulların Mart ayında ara tatile girecek mi? İşte öne çıkan gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2020 16:56 GÜNCELLEME 12.03.2020 13:11 EĞİTİM
Okullar tatil edilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi
Okullar tatil edilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Okulların tatil edilmesi gündemde öne çıkan başlık olarak yerini alıyor. Koranavirüsün'ün 11 Mart itibariyle ülkemizde görülmesiyle birlikte önlemler iki katına çıkarıldı. Konu hakkında değerlendirme de bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Peki korana virüs nedeniyle tüm okullar tatil olacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklama

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU TOPLANTISI'NA MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK DA KATILACAK

Virüs tespit edilmesinin ardından bugün Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak.

Milli Eğitim Bakanlığından alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da iştirak edecek.

Toplantının ardından saat konu hakkında bugün basın açıklaması yapılacak.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Sosyal medyada ise ikinci ara tatilin Nisan ayında değil Mart ayında olacağı iddia edildi. Bunun üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Koronavirüs açıklaması

KRİTİK TOPLANTI SÜRERKEN BAKAN KOCA BU MESAJI PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik toplantı sürerken dikkat çeken mesaj paylaştı. Koca, "Güçlü tedbir, süratli müdahale, yaygın sağlık altyapısı ve güven verici bilgilendirme önemli. 4'üne de sahibiz" diye konuştu. 

Bakan Koca, "Tedbirde birlikteyiz. Mücadeleyi birlikte vereceğiz. Her önemli olayı size titizlikle bildireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili ise, Milli Eğitim Bakanlığı'yla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini belirtti. Avrupa'nın tedbir almakta geç kaldığını da kaydeden Bakan Koca önlemlerin iki katına çıkarıldığını belirtti.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİME ARA VERDİ

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de ilk corona virüsü vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından tedbir amaçlı eğitime ara verdiğini açıkladı. Öte yandan Bahçeşehir Üniversitesi'nin de derslere online devam edeceği belirtildi. 

MEB ÇALIŞMA TAKVİMİ (2019 - 2020)

1- 2019-2020 Eğitim Öğretim Başlangıcı 9 Eylül 2019

2- İlk Ara Tatil Dönemi 18-22 Kasım ( Hafta sonu ile birlikte 9 gün)

3- 2019-2020 Yarıyıl Tatili 20 Ocak - 31 Ocak

4- İkinci Ara Tatil Dönemi 6 Nisan - 10 Nisan (Hafta sonu ile birlikte 9 gün)

 

5- 2019- 2020 Eğitim Dönemi Bitişi 19 Haziran

 

OKULLARDA KORANA VİRÜS ÖNLEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik Corona virüsüyle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Dağıtılan form ile aile hekimliğinden son sağlık durumuyla ilgili bilgi istenirken uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler hazırlandı.

Yeni korona virüsü enfeksiyon riskini azaltın’ başlıklı uyarıda şunlar yer aldı:

* Ellerinizi sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayın. Su veya sabun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antisemptimtleri kullanın.

* Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzınızı tek kullanımlık mendil ya da kağıt ile örtün.

* Kağıt veya mendilin bulunmadığı ortamlarda ise dirsek içini kullanın. Mendili derhal çöp kutusuna atın ve elinizi hemen sabunla yıkayın.

* Soğuk algınlığı veya grip semptomları olan kişiler ile yakın temastan kaçının.

* Yeni koronavirüs enfeksiyonu grip ile karıştırılmamalıdır. Gripte kullanılan koronavirüsü tedavisinde etkili değildir.

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Eci 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal ateş ve öksürükten nasıl ayırt edeceğiz çocuğumda öksürükle başlayan ateş oldu 3. Gününde ateş kalmadı ama öksürük devam ediyor doktora da gitmedik.ayrımını yapabileceğimiz bir durum var mı yoksa hemen hastahanelere mi koşacağız
    Cevapla
  • Abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine de doktora gidin, koronovirüste nefes almada güçlük çekme de oluyormuş buna da dikkat edin
    Cevapla
  • fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    okulsr kapansın
    Cevapla
  • ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    dua edelım ama tedbırde bırakmamak lazım tatil olsun okullar. YARIN okul olmamalı
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    lutfen okullar tatil olmasin milli egitim bakani nolurrrrr olmasinnnn
    Cevapla
  • Fatmü 4 yıl önce Şikayet Et
    O zaman okullara máskendi de dağıtın herkes taksın bu da bir önlem.
    Cevapla
  • İsimsiz Kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir an önce tatil olmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR