YÖK'ten 207 rektörle 'Koronavirüs' toplantısı

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından eğitime ara verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Bu konuda ilk hamle üniversitelerden geldi. Öte yandan YÖK, üniversite rektörleriyle değerlendirme toplantısı yapacak.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2020 14:34 GÜNCELLEME 11.03.2020 14:34 GÜNCEL
YÖK'ten 207 rektörle 'Koronavirüs' toplantısı
YÖK'ten 207 rektörle 'Koronavirüs' toplantısı

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün saat 18.00'de YÖK'te "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda, Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.

 

Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.

Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer alıyor. 

 

Toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılması bekleniyor.

YORUMLAR 2
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    ne olur ki bir kaç hafta tüm okullar tatil edilsin sağlıktan önemlimi gerekirse int net üzerinden de devam ediyo dersler
    Cevapla
  • uğur kybs 4 yıl önce Şikayet Et
    Dağıtın herkese birer tablet ve interneti olan bir simkart, uzaktan eğitim verin olsun bitsin. hangi çağda yaşıyorsunuz. hem trafik, hem zaman ve maliyet hemde bu tip virus salgılları için en iyi yöntem. onca uzaktan eğitim veren üniversite var. hatta milli eğitim de kullanmalı. fatih projesi uzaktan eğitime evrilmeli. öğretmenler haftada bir iki gün sosyal etkinlik için kullanılmalı sadece. ayrıca eğitim sözde değil özde milli eğitim olmalı. birakalım batı taklitciliğini. gençlerimizi en geç 17 yaşında üniversite mezunu hemde söz de değil özde meslek sahibi yaparak mezun edelim. gençlerin sinerjisinden istifade edelim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR