İstanbul'da ulaşım seferlerine Corona virüs kısıtlaması geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ulaşıma kısıtlama getirdi. Alınan karara cuma ve cumartesi akşamları uygulanan 7/24 ulaşım hizmetine bugünden itibaren ara verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 16:05 GÜNCELLEME 20.03.2020 16:05 GÜNCEL
İstanbul'da ulaşım seferlerine Corona virüs kısıtlaması geldi!
İstanbul'da ulaşım seferlerine Corona virüs kısıtlaması geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Corona virüs salgını kapsamın toplu taşıma araçlarında kısıtlama getirdiğini açıkladı. Ende kalma çağrısına uyan İstanbullular, AVM'ler, sokakları e yolları boşalttı. Hatta toplu taşıma araçlarındaki sakinlik dikkatlerden kaçmadı.

 

İBB CORONA VİRÜS SALGINI NEDENİ İLE ULAŞIM SEFERLERİNDE KISITLAMA GETİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tafından yapılan açıklamaya göre koronavirüs önlemleri kapsamında ulaşımda kısıtlama getirildi. 

Yapılan açıklama şu şekilde;

 

"Aralarında taksi, taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için İstanbul'un çeşitli noktalarına bugünden itibaren 100 adet dezenfekte istasyonu kurulacak. Cuma ve cumartesi akşamları uygulanan 7/24 ulaşım hizmetine, bugünden itibaren ara verilecek. İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında, yani pik saatler dışında tüm toplu taşıma hizmetlerinde insan sağlığını etkilemeyecek boyutta azaltma yapılacak."

35 ambulans özel donatıldı

İBB'ye ait 35 ambulansın koronavirüse karşı özel olarak donatıldığını ifade eden yetkililer, "Sadece gıdaya dönük semt pazarları kurulacak. O sahalar, tertemiz hale getirilecek. Aralıklı tahtalar şeklinde pazarlar kurulacak. İlçe belediyelerimiz ve yetkili kurumlar, zabıtalarıyla gün boyu süreci takip edecek" diye konuştu. Ayrıca İBB tarafından yayınlanan kültürel ve sanatsal etkinliklerinden bazılarını sosyal medyadan yayınlamaya başlanacak.