Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Şimdi düşmezse...

Hem uzmanlar hem yetkililer ‘1-2 haftanın çok kritik olduğunu’ vurguluyor. Peki niye önemli? Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bu soruyu net bir şekilde yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2020 08:36 GÜNCELLEME 02.04.2020 08:39 GÜNCEL
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Şimdi düşmezse...
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Şimdi düşmezse...

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ceyhan, "Bu virüsle mücadele uzun soluklu olacak. ‘Önümüzdeki bir-iki hafta kritik’ veya ‘Bu hafta çok önemli’ şeklindeki uyarılar virüse ömür biçmek anlamında algılanmasın. Vaka sayısı henüz kontrol edilebilir düzeyde. O yüzden bu aşamada hatta önümüzdeki birkaç günlük süreçte alınan tedbirlere, yapılan ikazlara halkımız titizlikle uyarsa, hem vakaların temaslarıyla birlikte tespiti hem de bu vakaların izole edilerek kontrol altına alınması kolaylaşır. Belirtilen, altı çizilen zaman dilimleri bu açıdan çok önemli. Vaka sayısı kontrol edilebilir düzeyde olduğu için bu zamanlar çok önemli ve kritik diyoruz. Artış hızını bu zamanlarda düşüremezsek daha sonra kontrol etmek çok daha zor olur. Testler arttıkça da vaka tespiti çoğalıyor ve hızlanıyor. Halkımızın bu sebeple mutlaka ve mutlaka sosyal teması en aza indirmesi gerekiyor." dedi. 

 

 

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Nisan Yağmurların yağdığı bölgelere bulut üstünden uçaklarla virüsü öldüren kimyasal atsak.%10 faydası olur
    Cevapla
  • sançes 4 yıl önce Şikayet Et
    korono felan hikaye.zerre kadar inanmıyorum.belirtileri gribal enfeksiyonlarla birebir nerdeyese.gripde de bağışıklık sistemi zayıf kişilerde daha ağır geçiyor.gripden bundan önce ölümler yokmuydu. vardı.sadece bu kadar ön plana getirilmemişdi. gribin adını değiştirip çin virüsü diye dünyanın önüne attılar .yerse diye . sonuç YEDİK. amaç neydi peki .bildiğimiz haysiyetsiz devletlerin ekonomik çıkarları.
    Cevapla
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi sen yedin diyelim abd, fransa, almanya nasıl yedi?
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    4 haftadir evdeyiz biz cikmiyoruz ama partiyapanlar sokakta dansoz oynatanlardan sebep isimiz gucucumuzu sagligimizi tehlikeye atan dusuncesizlerin vatan hayinligi den yargilanmasi gerekiyor bide gevsek gevsek guluyolar delirmemek elde degil polis kirsin bunlarin bacaklarini yakaladiginda
    Cevapla
  • ERDAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Hay ağzına sağlık
    Cevapla
  • mzb 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasağı kolay mı sanıyorsunuz. Zorunlu hizmetler var . 80 milyonun ihtiyacı var. S.Soylu sokağa çıkma oranının %14 olduğunu söyledi. İyi bir rakam. Sokaktakiler kimler? Polis , sağlık, himet vs. sektörü... Fırınlar çalışmasın mı? market çalışmasın mı? temel ihtiyaçlar nasıl giderilecek. Sebze meyve nasıl nakledilecek. Kolay mı iki hafta sokağa kimse çıkmasın demek.. Sokakta olanların çoğu olması gerektiği için sokakta . önemli olan sebepsiz gezmeye çıkanalrı yasaklamak.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin? Bu Virüs ile Dünyada BİLİM ve TIP İFLAS etmiştir...Çünkü Bütün Ülkeler Aşı ilaç Çalışmasından bahsediyor ama sonuç Yok? Aşı çalışması var diyenlerde En az 1 Seneden bahsediyor? yani kısaca Biz ACİZ kaldık diyemiyorlar? Yani bu demekki AÇIKLAYAMIYORLAR? Bu Virüs Dünyayı 1 sene daha vurmaya devam edecek?.. 1 Sene İnsanlara SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI veremeyeceklerine göre ; BİZİM TEK ÇARE OLARAK YAPACAĞIMIZ ; EVDE KAL - SOSYAL MESAFEYİ KORU.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR