Prof. Dr. Derya Unutmaz 'Tarihin en büyük seferberliği var' deyip müjdeyi verdi

ABD'deki bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz koronavirüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinasının (protease) çözüldüğünü ve bunu durduran potansiyel ilaçların bulunduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 19:03 GÜNCELLEME 12.04.2020 19:47 GÜNCEL
Prof. Dr. Derya Unutmaz 'Tarihin en büyük seferberliği var' deyip müjdeyi verdi
Prof. Dr. Derya Unutmaz 'Tarihin en büyük seferberliği var' deyip müjdeyi verdi

ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nde baş araştırmacı olan Prof. Dr. Derya Unutmaz koronavirüsle ilgili yapılan çalışmalar hakkında sosyal medya hesabında önemli açıklamalarda bulundu. 

 

"TARİHİN EN BÜYÜK SEFERBERLİĞİ"

Unutmaz "Şu anda klinik ilaç denemelerinde tarihin en büyük seferberliğinin" olduğunu aktararak "Ama daha zamana ihtiyacımız var, çok çok zor bir süreç hepimiz için, lakin umudunuzu yitirmeyin, başarısızlık asla bir seçenek olamaz!" ifadelerini kullandı.

 

"NORMAL BİR ZAMANDA DEĞİLİZ"

New England Journal of Medicine'da yayınlanan Remsdevir ilaç çalışmalarından ümitli olduğunu söyleyen Unutmaz ilaç çalışmaları ile ilgili "Aslında normal şartlarda önemli eksiklikleri, tenkit noktaları var fakat bunlar normal zamanlar değil işte." dedi.

KORONAVİRÜSÜ DURDURAN İLAÇ BULUNDU!​

Virüsün yapısını anlamakta ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemeler olduğunu kaydeden Unutmaz dünyanın umutla beklediği gelişmeyi "En iyi bilim dergilerinden Nature da çıkan bir yayında, virüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinası (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu" sözleriyle duyurdu.

"BU SALGIN 15-20 YIL ÖNCE BİLE ORTAYA ÇIKSAYDI HİÇBİR ŞANSIMIZ OLMAZDI!"

Unutmaz dünyanın günümüz teknolojisiyle eskiye nazaran büyük bir avantaja sahip olduğunun altını çizerek "Normal de bir ilaç bulunmasi 5-10 yıl sürer. Bence şu anda dünya olarak, geçmişe nazaran, teknolojide harika ötesindeyiz. Bu salgın 15-20 yıl önce bile ortaya çıksaydı hiçbir şansımız olmazdı! Tabii bir daha ki salgına çok daha hazırlıklı olacağız, ama önce bundan bir kurtulalım." ifadelelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 102 TÜMÜ
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    bankalardaki paran,kıtalar arası balistik füzelerin,gökyüzündeki f35 uçakların ilmin,marsa gönderdiğin robotlar virüsü yok etmiyor en yatırım insana yapılan yatırım dır Allah Razı Olsun Reis den Ömrü Uzun
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu da bi Amerika bir de biz hep yükselişteyiz . Böyle saçmalık olur mu, Kongo ,Nijerya Tıpta çağ mı atladı yoksa Çin,Rusya, Hindistan ,pakistan aşıyı mı buldu. Heralde evlerden ceset toplayan Ekvador veya Huzurevlerinden ölüleri alamayan İngiltere birden bire yatak sayısını on katına çıkardı. TABİİ Kİ BUNLARIN HEPSİ PALAVRA, BÜTÜN BU ÜLKELER YALAN SÖYLÜYOR. Taa başından beri güya ekonomileri kurtarmak adına vakaları başka adla kaydedip dünyadan gizliyorlar. İçmeye su bulamayan Afrika ülkesinin durumu bizden iyi ha ,buna kim inanır. BEN TÜRKİYE KADAR AÇIK VE ŞEFFAF OLAN ÜLKE GÖREMİYORUM.
    Cevapla
  • Harekatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu hainlerden paçayı bir kurtarabilirsek uçuşa geçeceğiz.bu işler imkanla alakalı.ülkemizde ne beyinler var.
    Cevapla
  • burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    o buluşu Türkiyede yapın sayın Profesör ülkeniz için çalışın lütfen
    Cevapla
  • Bizimkiler bulacak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler bulacak, isteyenle iddiaya girerim. İlacı bulmak için her şeyi temin edebilecek kapasitemiz var. Her anlamda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR