Koronavirüs vaka sayısı kaça yükseldi? 12 Nisan 1.198 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 56.956'ya ulaştı. Son güncel verileri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 4.789 yeni vakaya tanı konulduğunu açıkladı. Bugüne dek ise 1.198 kişinin hayatını kaybetti.
ABONE OLTürkiye'de güncel Koronavirüs vaka sayısı her akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmaya devam ediyor. Tüm ülkenin odaklandığı rakamlar artarken son durum salgının son durumu hakkında ve alınan yeni tedbir paketleri de mevcut açıklama ile dile getiriyor. Yapılan açıklamaya göre vaka sayısının haricinde günlük 35 binin üzerinde test yapıldığını açıklayan Bakan Koca, toplamda 376 binin üzerinde test yapıldığını ve test oranlarının daha iyi seviyelere ulaşması için tüm imkanları seferber edildiğini belirtti. Peki Türkiye'de son açıklanan verilere göre Korona virüs vaka sayısı kaça yükseldi. İşte merak edilen rakamlar...
TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS VAKA SAYISI KAÇA YÜKSELDİ?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de gözlemlenen son Koronavirüs vaka bilançosunu açıkladı. Açıklanan verilere göre son 24 saatte 35.720 test sonucuna göre 4.789 yeni vaka tespit edildiği belirtti. Toplam test sayısının 376.100'e ulaştığını belirten Koca toplam vaka sayısının ise 56.956'ya ulaştığını açıkladı. Ayrıca toplamda 3.446 kişinin tedavisinin tamamladığını da belirtti.
KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?
Türkiye'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan rakamlara göre son 24 saatte 97 kişi hayatını kaybetti. Bu verilerle birlikte toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 1.198'e ulaştı.
DÜNKÜ VAKA SONUÇLARI
Dünki vaka sonuçları şu şekilde:
YENİ KORONAVİRÜS (COVİD-19) NEDİR?
Yeni Koronavirüs (COVID-19), ilk olarak Çin’in Vuhan Eyaleti’nde Aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileri (ateş, öksürük, nefes darlığı) gelişen bir grup hastada yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020’de tanımlanan bir virüstür. Salgın başlangıçta bu bölgedeki deniz ürünleri ve hayvan pazarında bulunanlarda tespit edilmiştir. Daha sonra insandan insana bulaşarak Vuhan başta olmak üzere Hubei eyaletindeki diğer şehirlere ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin diğer eyaletlerine ve diğer dünya ülkelerine yayılmıştır.
Coronavirüsler, hayvanlarda veya insanlarda hastalığa neden olabilecek büyük bir virüs ailesidir. İnsanlarda, birkaç koronavirüsün soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha şiddetli hastalıklara kadar solunum yolu enfeksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir. Koronavirüs hastalığına COVID-19 neden olur.
YENİ KORONAVİRÜS (COVİD-19) NASIL BULAŞIR?
Hasta bireylerin öksürmeleri aksırmaları ile ortama saçılan damlacıkların solunması ile bulaşır. Hastaların solunum parçacıkları ile kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin yıkanmadan yüz, göz, burun veya ağıza götürülmesi ile de virüs alınabilir. Kirli ellerle göz, burun veya ağıza temas etmek risklidir.
KORONAVİRÜS (COVİD-19) KULUÇKA SÜRESİ NE KADAR?
Bilim insanları, yeni Koronavirüs (Covid-19) kuluçka süresinin 2 ila 14 gün arasında değişiklik gösterdiğini açıkladı.
KORONA VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİ NELER?
- İştahsızlık ve kilo kaybı
- Ateş
- Halsizlik ve durgunluk
- Karın bölgesinin şişmesi
- Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi
- Solunum sorunları ve nezle
- Denge sorunları
KORONA VİRÜSTEN KORUNMANIN 14 KURALI!
1 - Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.
2 - Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.
3 - Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.
4 - Kıyafetlerinizi 60-90°C’de normal deterjanla yıkayın.
5 - Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetleriniz varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.
6 - Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
7 - Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin.
8 - Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın, mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın.
9 - Yurt dışı seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin.
10 - Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.
11 - Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.
12 - Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın.
13 - Hiçbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın.
14 - Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.