TSK'da son dakika koronavirüs tedbirleri: Celpler durduruldu, terhisler bir ay ertelenecek

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Akar, koronavirüs tedbirleri kapsamında 53 bin yükümlünün celp tarihinin bir ay ertelendiğini duyurdu. Terhislerin de ertelendiğini açıklayan Akar, çalışmanın en kısa sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2020 17:07 GÜNCELLEME 14.04.2020 17:40 GÜNCEL
TSK'da son dakika koronavirüs tedbirleri: Celpler durduruldu, terhisler bir ay ertelenecek
TSK'da son dakika koronavirüs tedbirleri: Celpler durduruldu, terhisler bir ay ertelenecek

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesinin katıldığı toplantıda TSK'daki koronavirüs tedbirleri ile yeni alınacak önlemler değerlendirildi. Akar şunları söyledi:

 

 

CELP DÖNEMLERİ ERTELENİYOR

Evlatlarımızın salgına karşı korunması için nisanda askere alınacak 53 bin yükümlünün silah altına alınmasının ertelenmesini değerlendiriyoruz. Aldığımız tüm tedbirlere rağmen celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının Mehmetçik, toplum ve TSK için bir risk oluşturduğunu görüyoruz.

 

 

HİZMET SÜRELERİ DE UZATILACAK

Bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağını değerlendiriyoruz. Birliklere yeni er gelmeyeceği için Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasını planlıyoruz. Çalışma sonuçları en kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarına sunulacaktır.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Ertan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıklı kişiler olarak, askerlik görevini yapmak istemeyen kişiler yerine yaparız, sorun değil.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    6 ay askerlik yapanlar 1 ay ıcın yalvarıyor bırakın gidin ugandaya siz ne vatan görevi yapıyorsunzu
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    ben 2004 de yaptığımda cep telefonu yasaktı.. bakıyorum bir sürü asker mesajı var... çokta üzüldüm mesajlarını görünce :(:(
    Cevapla
  • Allahin Bir Kulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Celpleri ertelemek dogru olabilir. Fakat terhisleri ertelemek dogru degil. Haksizlik sayilir bu adalette. Sagliklarindan kendileri sorumlular. Evlerinde 14 gun karantinaya gecerler. Aileleriyle birlikte cok fazla kisi kusturulmus olur. Devlete ve Ak Partiye zarar verir. Vesselam.
    Cevapla
  • sego25.25@homail.com 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaskanim oğlum ramazan orucunu evinde geçirecek diye izin kullanmadı annesi şimdiden hazırlık yapmaya başladı ama.boyle bir karar bizleri üzdü. Karatinaya alınıp evlerine gitme hazırlığı içinde olan evlatlarımızı bekliyoruz hayırlısı olur inşallah.
    Cevapla
  • Coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    Oruç tutmak için yemek değil kalp hazırlığı lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR