Yusuf Kavaklı'dan 'Ramazan ertelensin' diyenlere cevap: Buna kimsenin hakkı yok

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, Haber7 muhabiri Gamze Türk'ün sorularını yanıtladı. Kavaklı, özellikle sosyal medyada yapılan "Ramazan ertelensin" gibi yorumlara tepki gösterdi. Ramazan'ı erteleme yetkisinin hiç kimsede olmadığını belirten Kavaklı, "Ramazan orucu farzdır. Bu farzı ertelemeye kimsenin hakkı yoktur ve bu ferdi ibadettir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2020 17:36 GÜNCELLEME 15.04.2020 23:59 GÜNCEL
Yusuf Kavaklı'dan 'Ramazan ertelensin' diyenlere cevap: Buna kimsenin hakkı yok
Yusuf Kavaklı'dan 'Ramazan ertelensin' diyenlere cevap: Buna kimsenin hakkı yok

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, Haber7 muhabiri Gamze Türk'ün sorularını yanıtladı. Kavaklı, "Ramazan ertelensin" gibi ifadelerin aldatmaca olduğunu belirterek, "Ramazan orucu farzdır. Bu farzı ertelemeye kimsenin hakkı yoktur ve bu ferdi ibadettir. Biz bu Ramazan'ı erteledik deme hakkı hiç kimsede yoktur" dedi.

Kavaklı'nın açıklamaları şöyle:

 

"KİMSENİN ERTELEMEYE HAKKI YOK"

Bu Ramazan'da vaziyet öyle gösteriyor ki, bir araya gelip iftar yapamayacağız. O nimetten mahrum kalacağız. 

Ramazan orucu farzdır. Bu farzı ertelemeye kimsenin hakkı yoktur ve bu ferdi ibadettir. Biz bu Ramazan'ı erteledik deme hakkı hiç kimsede yoktur. Onun için kafa karıştırıyorlar. Bu doğru bir hareket değil. 

"HASTA VE YOLCULAR ORUÇLARINI ERTELEYEBİLİR"

Vatandaşımız buna inanmasınlar. Diyanet İşleri Başkanlığına Allah bu yetkiyi vermemiş. Biz Ramazan'da deriz ki: Ramazan ayında hasta olanlar, yolcu olanlar oruçlarını erteleyebilirler. Onun dışında hiç kimse Ramazan'ı erteleyemez. Bu sadece kafa karışıklığıdır.

"PROPAGANDASINI YAPIYORLAR"

Teravih sünnettir. Teravihi erteliyor Diyanet İşleri Başkanlığı. Toplu bulunmak bu hastalıkta zarar veriyor, onun için Diyanet İşleri Başkanlığı devletle beraber hareket ediyor. 'Vay efendim camilerimiz kapalı' diyorlar. Bunu diyenlerin yarısı camiye gelmiyordu zaten. Şimdi bunun propagandasını yapıyorlar.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • UZUN ADAM 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten bunlar oruç un o sunu bilmezler program arkasından ancak bir şeyler içerler sonra kendi kendilerine fetva verirler
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    nefes almayı ertelesinler onu diyenler :)
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların ibadetleriyle uğraşan ve reform isteyenlerin genel karakterleri aslında ibadetle hiç işlerinin olmaması, ekseriyetle de islami bilgi konusunda çok cahil olmalarıdır. Hatta o kadar cahiller ki, tavsiyeleriyle ne kadar komik ve zavallı hale düştüklerini bile anlayamıyorlar. Kitap, sünnet, icma ve kıyasa dayanmayan, işkembe-i kübradan atıp kendini din alimi yerine koyanlara Allah hidayet ve basiret versin.
    Cevapla
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    adamların oruçla namazla alakaları yok,kalkmışlar milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Dr: 4 yıl önce Şikayet Et
    200 senedir anlayamadılar: Hasta olana oruç farz değil, sağlıklı olana her şartta farz. Anlaşılmayacak bir şey yok. "Günde 2 kez yemek yemek bağışıklığı güçlendiriyor, ortalama ömür daha uzun gözüküyor" diyen bir dünya çalışma da var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR