Telafi eğitimi nasıl yapılacak? Okullarda artık yaz tatili olmayacak mı? MEB açıkladı

Okullarda eğitim koronavirüs salgını sebebiyle 30 Nisan’a kadar durduruldu. Öğrenciler eğitimlerine EBA TV üzerinden devam ediyor. Öğrenciler ve veliler yazın okullarda telafi eğitimi verilip verilmeyeceğini yoğun olarak aratıyor. Yazın telafi eğitimi verilmesini sağlayacak kanun teklifi TBMM tarafından kabul edildi. Peki yaz tatili kısalacak mı, dönem tekrar edilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı...

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 09:17 GÜNCELLEME 17.04.2020 09:18 GÜNCEL
Telafi eğitimi nasıl yapılacak? Okullarda artık yaz tatili olmayacak mı? MEB açıkladı
Telafi eğitimi nasıl yapılacak? Okullarda artık yaz tatili olmayacak mı? MEB açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Bilim Kurulu toplantısının ardından okulların 30 Nisan’a kadar tatil edildiğini ve bu süreçte eğitimlerin aksamaması için EBA TV ile uzaktan eğitime geçildiğini duyurmuştu. Selçuk, yaptığı açıklamada eğitimde kayıplar olabileceğini, eksikler olabileceğine vurgu yaparak, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek senaryoya hazır olduklarını belirtmişti. Öğretmenlerin yaz tatilini kısaltabilecek ve yazın ilk ve orta okul öğretiminde yaz tatilinde eğitim verilmesini sağlayacak kanun teklifi TBMM tarafından kabul edildi. Eğitim tarihlerinde değişiklik yapılmasının önünü açan teklifin kabul edilmesiyle veliler okulların yazın açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki yazın telafi eğitimi verilecek mi, yaz tatili kısaldı mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı yaz tatili açıklaması…

 

"TELAFİ HIZLANDIRILMIŞ BİR EĞİTİMDİR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında telafi eğitimi ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. Selçuk" "3. aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil." dedi. Açıklamasının devamında öğrenmede unutmanın olmaması için çabaladıklarına değinen Selçuk, telafi eğitiminin amacının tamamlayıcı olmasına dikkat çekti. Yazın 2 ay okullar açık olacak yorumunun gerçek olmadığını sözlerine ekleyen Selçuk '' Veliler çocuklarla eğlenip bilgilenebilirler" diyerek sözlerini noktaladı.

YAZ TATİLİ ORTADAN KALKMAYACAK!

Ziya Selçuk yaptığı açıklamada “ Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz.” dedi.

 

“HIZLANDIRILMIŞ TELAFİ SÜRECİ”

Kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TBMM’de kabul edilen Telafi Eğitimi Düzenlemesi’nin kısmi ve hızlandırılmış telafi sürecini tanımladığını belirtti.

MİLLİ EĞİTİMDEN YAPILAN TELAFİ EĞİTİMİ AÇIKLAMASI!

TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitim düzenlemesi” ile ilgili ek bir bilgilendirme yapıldı;

Telafi eğitimi kaybedilen okul zamanının hızlandırılmış ve kısmı bir tamamlayıcısıdır. Yani telafi eğitimi okulların kapalı kaldığı iş günü kadar yapılmaz. TV, EBA ve telafi eğitimi birbirinin tamamlayıcısıdır. Yapılan düzenleme olağanüstü haller ve mücbir sebepler için mevzuat uyumlulaştırma çalışmasıdır. Özet olarak yaz aylarının tümüyle eğitimle geçmesi söz konusu değildir.

ÖĞRETMENLERİN YAZ TATİLİ KISALABİLİR!

TBMM tarafından kabul edilen Yükseköğretim kanunu ile bazı yönetmeliklerde değişiklik yapılmasına olan sağlayan kanuna göre ilçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

KABUL EDİLEN KANUNUN DETAYLARI

Kanuna göre, üniversitelerde, ilk ve orta okul öğretiminde yaz tatilinde eğitim verilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izin sürelerine kısaltma yapılabilecek. Öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

 

 

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Elif keserci 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba bu haberi duyduğuma çok sevindim çünkü bende bir öğrenciyim ve zaten korona yüzünden dışarı çıkamıyoruz bence iyi olmuş ziya Selçuğada teşekkürler
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulu özledim
    Cevapla
  • Okul canlısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulu özledim *(
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar ne zaman açiyor
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir şey yapılamaz çünkü turizm biter sıcakta ders olması imkansız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR