Okullar 30 Nisan'da açılacak mı? MEB'ten beklenen açıklama geldi!

Bilim Kurulu tavsiyesi ile MEB okullarda 30 Nisan’a kadar eğitime ara verme kararını aldığını açıklamıştı. Koronavirüs vakalarının artış hızının düştüğü bu günlerde veliler ve öğrenciler okulların açılacağı tarihi merak ediyor. Peki okullarda tatil uzayacak mı? Okullar 30 Nisan’da açılacak mı? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılma tarihiyle ilgili yaptığı açıklama…

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 08:45 GÜNCELLEME 23.04.2020 08:45 GÜNCEL
Okullar 30 Nisan'da açılacak mı? MEB'ten beklenen açıklama geldi!
Okullar 30 Nisan'da açılacak mı? MEB'ten beklenen açıklama geldi!

Covid- 19  salgınına karşı alınan  önlemler kapsamında üniversitelerde bahar dönemi tamamen tatil edilirken okullarda ise 30 Nisan’a kadar eğitime ara verilmişti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu süreçte eğitimlerine uzaktan eğitim sistemiyle evden devam ediyor. Bilim Kurulu tavsiyeleriyle ülkemizde  önlemler alınmaya devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması, seyahat yasağı gibi önlemlerin ardından geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs artış hızının düştüğünü açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından öğrenciler ve aileler günlük hayata ne zaman dönüleceğini ve okulların ne zaman açılacağını araştırıyor. Peki okullar ilan edilen 30 Nisan tarihinde açılacak mı? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılmasıyla ilgili yaptığı açıklama ve yaşanan gelişmeler…

 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında okullarla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Selçuk yaptığı açıklamada “ Okullar sağlık sorunları giderildiği için okullar açılsın deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz.”dedi. Açıklamasının devamında yazın çocukların dinlenmesini istediklerini vurgulayan Selçuk “Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir. Türkiye'nin gidişatı ya da DSÖ'nün önerisi olumlu yönde olursa biz hemen çalışmalara başarırız."dedi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk Okulların açıklamasında Temmuz ve Ağustos değil de Eylül ve Ekim aylarını daha dikkate aldıklarını belirtti. Okulların açılması tarihiyle ilgili henüz net bir tarih olmadığını vurgulayan Selçuk , Bilim  Kurulunun tavsiyeleriyle hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

BİLİM KURULU TAVSİYESİ İLE VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaz telafisi ile ilgili yaptığı açıklamada okulların açılma tarihine de değindi. Okulların açılma tarihiyle ilgili koşulların her gün değiştiğini okulların ne zaman açılacağına ilişkin kesin bir şey söyleyemediklerini ifade eden Bakan Selçuk, Telafi eğitimi şu andaki durumun devam etmesi ya da etmemesine bağlı olarak değişir. Diyelim ki 30 Nisan'dan sonra okullar açıldı, o zaman telafi eğitimin süresi ve içeriği değişir. Mesela, diyelim ki açılmadı, ona göre değişir. ” dedi. Okulların 30 Nisanda açılıp açılmaması ile ilgili karar önümüzdeki günlerde Bilim Kurulu tavsiyesi ile verilecek.

 

OKULLARDA TATİL UZAYACAK MI?

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle eğitime ara verilen okullarda telafi eğitiminin yaz döneminde yapılması gündemdeyken Milli Eğitim Bakanı Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada  her hafta düzenlenen Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı ve ilgili diğer bakanlıklarla temas halinde olduklarını belirtti. Açıklamasının devamında bir bakanlığın aldığı kararın tüm bakanlıkları ilgilendirdiğinin altını çizen Selçuk, koşullar gerektirirse önümüzdeki 1-2 hafta içinde okulların açılmasıyla ilgili kararı gözden geçireceklerini sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI TATİLİN UZATILMASI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadele tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarını yakından takip ediyor. Okulların 12  Mart’ta  1 haftalık tatil edilmesi sürecinin ardından açıklamada bulunan Erdoğan” Doğrusu Bilim Kurulu'yla da bir görüşüp yani gönlüm Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu 'Uzatılmasında fayda var.' diyorsa ona uyalım ama 'Bir hafta yeter.'diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var”demişti.

EĞİTİMDE TELAFİ YAZIN MI  YAPILACAK ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınla 8. sınıf öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Yaz tatilinde telafi eğitimi yapılacak mı? sorularına cevap veren Selçuk,  yaz tatilinde öğretim yapılmasını en son ihtimal olarak gördüklerini belirtti. Açıklamasının devamında yaz aylarında ders yapmak ve okulları tümüyle açmak gibi dertlerinin olmadığını vurgulayan Bakan Selçuk, Biz çocuklarımızın yazın dinlenmesini de önemsiyoruz. O yüzden de bu tatil konusundaki endişelere hiç gerek yok diye düşünüyorum.”dedi.

MEB SON YAYIMLANAN ÇALIŞMA TAKVİMİ (2019-2020)

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oldu. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başladı.

16-22 Mart 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verildi. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçildi. Planlamaya göre 30 Nisan Perşembe günü okullar açılacak. 

Okulların kapanacağı tarih henüz açıklanmadı.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Perihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki açsalar çocuğumu okula yollayacam.
    Cevapla
  • Nagehan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugun bakan açıklama yaptı iyi gider ise herşey 1 hazıranda açılabilir diye vakka sayısı hiçbir zaman 0 olmıcak aşı bulunana kadar. Ve en çok hastalığı yayabilen kişiler çocuklar okulları açmanın hiçbir mantığı yok bu dönem bu şekilde kapatılmalı bence.
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence 30 nisanda okullar açılmamalı çünkü güde 100 kişi ölüyorsa , 2bin 3bin vaka çıkıyorsa ve temaslı alanlarda virüs hızla yayılıyorsa okullar açılmamalı. Diğer ülkelerde salgının nasıl olduğunu hepiniz görüyorsunuz . Bunun için en önemli tedbir çocukların evde aileleriyle birlikte kalmalarıdır. Çünkü ancak evde güvende olurlar. Unutmayın bu salgını #BİRLİKTE YENECEĞİZ.
    Cevapla
  • Cansu 3 yıl önce Şikayet Et
    bence okullar açılmamalı çünkü hem rizkli aydayız diyorsunuz hemde okul mu açıcaksınız bence cok mantıksız eğer gercekten cocukları düşünüyorsanız bu zamanlarda okuları açmazsınız.
    Cevapla
  • belalula 3 yıl önce Şikayet Et
    30 nisanda açılmamalı bence çünkü hem çocuklar için hiç iyi olmaz birde salgın ilerlemeden okul kapatıldı şimdi en riskli haftalardan biri diyorlar bu zamanda mı okull açılcak yani mantıksız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR