23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resimli ve anlamlı kutlama sözleri!

Bağımsızlığın simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl okulların ve birçok işyerinin kapalı olması sebebiyle evlerde kutlanacak. 23 Nisan’da evlerde olmamız geçen yıllarda olduğu gibi 23 Nisan’ın çoşkuyla kutlanmayacağı anlamına gelmiyor. Bizde sizler için en anlamlı 23 Nisan kutlama mesajlarını hazırladık. İşte sevdiklerinize gönderebileceğiniz en anlamlı, en güzel 23 Nisan kutlama sözleri!

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 16:32 GÜNCELLEME 23.04.2020 16:32 YAŞAM
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resimli ve anlamlı kutlama sözleri!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resimli ve anlamlı kutlama sözleri!

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk , Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapılarını açtığı 23 Nisan tarihini  çocuklara armağan etti. Türk halkının egemenliğini ilan ettiği, tüm dünyaya kardeşlik, dostluk mesajlarının verildiği bu günde sizlerde sevdiklerinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı onlara gönderdiğiniz mesajlarla kutlayabilirsiniz. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yer işgal eden 23 Nisan Bayramı bu yıl evlerde kutlanacak olması sebebiyle vatandaşlar iş arkadaşlarına, ailelerine, dostlarına gönderebileceği kutlama mesajlarını yoğun olarak araştırıyor. İşte 23 Nisan 2020 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resimli, sözlü kutlama mesajları!

 

23 NİSAN RESİMLİ KUTLAMA MESAJLARI

23 NİSAN KUTLAMA SÖZLERİ

”Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

”23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

“Sevgili çocuklar; biliniz ki bayrağını, vatanını, milletini, ailesini ve arkadaşlarını seven çocukları, mutlu bir gelecek, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye beklemektedir. Bayramınız kutlu olsun.”

”Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

”Çocuklar sizler, Türkiye' yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

”23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

”Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.”

"Bir milletin büyüklüğü coğrafi yüz ölçümü ile değil, yüreğinin asaleti, ülküsünün yüksekliği ile ölçülür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun."

"23 Nisan 1920 tarihi, bugün üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atıldığı, milli egemenliğin ilan edildiği önemli bir gündür. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun."

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum."

"23 Nisan’ın, sadece millî egemenlik bayramı olarak değil, aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmasının özel bir anlamı vardır. Bu, milletimizin ve Atatürk’ün siz çocuklara verdiği önemin, inancının ve güveninin en önemli göstergesidir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun"

23 NİSAN ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

23 Nisan 1920'de 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.23 Nisan, 27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam edildi.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR