Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı

İnsan Hakları Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2020 13:53 GÜNCELLEME 28.04.2020 00:21 GÜNCEL
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı

İnsan Hakları Derneği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ayetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Erbaş'a sosyal medyadan destek yağdı. 

 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Diyanet İşleri Başkanımızın şahsına ve özellikle onun şahsı bahane edilerek İslam’a yapılmaya çalışılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.Hukuk adına konuştuğunu iddia edenlerin, liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortadadır" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır. İlahi hükmü dile getiren #AliErbaşyalnızdeğildir" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "İnsana kâinatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslâm’ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir" dedi.

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İslami değerleri dile getirdiği için Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hakkında, Ankara Barosu’nun yaptığı faşist açıklama tam bir terbiyesizliktir. Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden birinin bir baro adına yapılan açıklamada görülmesi ibretliktir" dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, "Diyanet İşleri Başkanımız, Sayın Hocamız #AliErbaşYalnızDeğildir Allah’ın emirlerini, yasak kıldıklarını anlatan, Allah’ın izniyle hiçbir zaman yalnız olmayacaktır. Hocamıza yapılan alçak saldırıları kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

ADALET BAKANI GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şu açıklamayı yaptı:

"Diyanet İşleri Bakanı Sayın Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde naklettiği dini hükümler nedeniyle Ankara Barosu’nun rahatsızlığını ifade eden ve yer yer haddi zorlayan açıklamasını esefle karşılıyorum.

Anayasa’nın 24. maddesinde ifadesini bulan dini inanç, vicdan ve kanaat hürriyetinin herkes gibi bir din adamı tarafından da kullanılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Üstelik bu din adamı, anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri’nin başı olarak İslam dininin hükümlerini seslendirmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın dini bilgi ihtiyacına, suallerine ve tereddütlerine cevap vermesi son derece doğal ve her şeyden önce bir kamu görevidir.

Sayın Ali Erbaş’ın ifade ettiği hususlarla ilgili bir nefret suçu teşhisi koymak en hafif tabirle hukuki cehalettir. Bu topraklarda her sesten, her kökten, her inanıştan insan, yüz yıllardır barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşamış ve yaşamaya devam edecektir. Çok açıktır ki, Ali Erbaş Hocamızın hitabında bu birlikteliğe kasteden hiçbir ifadesi, iması ve beyanı yoktur.

Ankara Barosunun bu açıklamalara yönelik yakıştırmaları bizi bir arada tutan değerlerle de demokratik ilkelerle de ne yazık ki uyuşmamaktadır. İnanç ve düşünce hürriyetinin anlamını herkesten iyi bilmesi gereken bir meslek örgütünün farklı bir düşünceye karşı yaptığı bu talihsiz açıklama, zihinlerinde bulunan faşist refleksi de bir kez daha ifşa etmiştir. Böylesi tek tipçi, ötekileştirici, tahakkümcü yaklaşımlar, herhangi bir hukuki dayanaktan yoksundur.

İçinde bulunduğumuz salgın günlerinden tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir dayanışma ruhu sayesinde en az kayıpla çıkmaya hazırlanan ülkemizde, modası geçmiş, katı pozitivist anlayışın halkımız nezdinde bir karşılığının olmadığı açıktır. İtibarını yükseltmek için başkalarının itibarına saldıranların karşısında Anayasamız, milli değerlerimiz ve demokrasimiz bulunmaktadır.

Bu düşüncelerle söz konusu Baronun ifade ettiği hususların, köklü bir hukuk kurumuna yakışmadığını düşünüyor, açıklamayı esefle kınıyorum."

"KİRLİ PROPAGANDALARA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da açıklama yaptı. Bıyıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Ahlaksızların cesareti çoğu zaman erdemli insanların sükûtundan dolayıdır. Bundan sonra sapkınlığı meşru göstermeye yönelik kirli propagandalara karşı sessiz kalmayacağımızı özellikle belirtmek isteriz. Türkiye sapık düşünceli barolardan din ve diyanet düşmanı terör destekçisi derneklerden daha büyüktür. 

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak ahlaksız yapılara karşı Diyanet İşleri Başkanımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor sayın başkanımızın eşcinselliği lanetleyen tarihi konuşmasına imzamızı atıyoruz.

AFYONKARAHİSAR BARO BAŞKANI: BUNU ONLARLA TARTIŞACAK DEĞİLİZ

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eş cinsellikle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin; “Bizler kutsallarımızı başkalarının özgürlük alanı olarak görmeyiz. Şunu bilsinler ki kutsal kitabımızın doğruları, doğrularımızdır. Bunu onlarla tartışacak değiliz” diye konuştu.

YORUMLAR 224 TÜMÜ
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    bu virüslü kafalar hep var olacak fakat devlet ve kanun dine islama söz soyleyenin hesabınıda agır sormalı bu ülke sahipsiz degil
    Cevapla
  • ŞaH MaT 3 yıl önce Şikayet Et
    Baro denen zevat açıklamayla suç işlemiştir. Bunun cezası da islamda göre çok ağırdır. Ama maalesef şeriat kuralları işlemiyor. Anayasaya göre de suçtur. Cezasını en üst cetvelden verilmelidir. Din düşmanı köpekler ancak havlarlar. Havlayan köpeğe ne deniyorsa onu diyoruz. NOKTA Mesele Ali Erbaş meselesi değildir. Mesele Hak Batıl mücadelesidir.
    Cevapla
  • Hakikat Yolcusu 3 yıl önce Şikayet Et
    Her ürüyene taş atsak dünyada taş kalmazdı. Doğrudan ayrılmayın Allah bizimledir.
    Cevapla
  • Cemaleddin 3 yıl önce Şikayet Et
    o barolar hakkında işte buradan suç duyurusunda bulunuyorum, bulundukları suç duyurusu ile Halkın bir kesimine ve inanışlarına kasıtlı olarak hakaret ettiler. Savcıları göreve davet ediyorum.
    Cevapla
  • Ramazan korkmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Beğenmiyorlarsa Hollandaya gitsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR