Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

2020 Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi sorusu son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kabine toplantısı sonrası Mayıs ayında hangi günlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. İşte herkes tarafından merak edilen tarihler...

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2020 09:31 GÜNCELLEME 29.04.2020 09:32 GÜNCEL
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?
Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

Corona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulaması süreklilik kazandı. Hafta sonları haricinde bayramlarla birleştirilen yasak, geçtiğimiz hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birleştirilerek 4 gün uygulandı. Bu hafta da aynı şekilde 1 Mayıs  İşçi ve Emekçi Bayramı ile birleştirilen sokağa çıkma yasağı 3 gün uygulanacak. Bu durum üzerine Ramazan Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi sorusu merak edilen konular arasında yer aldı ve beklenen cevap kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?

 

 

RAMAZAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen kabine toplantısı sonrası Ramazan Bayramı sonuna kadar sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini açıkladı. Ramazan Bayramı'nın arefesi 23 Mayıs 2020 Cumartesi gününe denk geliyor. 3 Gün sürecek olan Ramazan Bayramı'nın 1. günü ise 24 Mayıs 2020 Pazar gününe denk geliyor. Kısacası yapılan açıklamaya göre 2020 Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelen günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Lakin Bayram'ın diğer günlerinde de yasak uygulanacak mı henüz netlik kazanmış değil.

BU AY HANGİ GÜNLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar her hafta sonu uygulanacak. 

 

 

Yani önümüzdeki günlerde 1-2-3 Mayıs, 9-10 Mayıs, 16-17 Mayıs ve 23-24 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van genelinde ve Zonguldak il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR