4. faz pandemi sosyal destek başvurusu yapılacak mı?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklamada 3. faz sosyal yardım sonuçlarının belli olduğu ve paraların ödenmeye başladığı belirtildi. Peki 4. faz sosyal yardım parası başvuruları ne zaman yapılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 10:20 GÜNCELLEME 18.05.2020 10:20 GÜNCEL
4. faz pandemi sosyal destek başvurusu yapılacak mı?
4. faz pandemi sosyal destek başvurusu yapılacak mı?

Korona Virüs tedbirleri kapsamında 1. ve 2. faz olarak dağıtılmaya başlanan pandemi sosyal destek paraları vatandaşlara verildi. İlk iki fazda dağıtılan yardımlarda başvuru yapılmadı ve üçüncü fazda başvurular e-devlet üzerinden yapıldı. 4. faz sosyal yardım parası için başvuru alınıp alınmayacağı henüz belli olmadı. Peki pandemi 1000 TL sosyal yardım parası sonuç sorgulama nasıl yapılır? 

 

3. FAZ SOSYAL YARDIM PARASI YATTI MI?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada Sosyal Yardım ödemeleri kapsamında başvurular devam ediyor. 6 milyonun üzerinde başvuru yapıldığını açıklayan Bakan selçuk ödemelerin peyder pey gerçekleştirileceğini ve ödemelerin başladığını duyurdu.

 

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden başvurular alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

E-DEVLET SOSYAL DESTEK ÖNBAŞVURU VE SORGULAMA - TIKLAYINIZ
 
KİMLERİN SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU KABUL EDİLMİYOR?

Bakan Selçuk, belli kategorideki başvuruların değerlendirmeye alınmayacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2'ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60'ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.
Başvuruları vakıflarımız değerlendiriyorlar. Çünkü bizim merkezden mahalledeki, ilçedeki o haneyi değerlendirmemiz mümkün değil. Dolayısıyla genel olarak SGK açısından diğer kriterler açısından baktıktan sonra gönderilen 3 milyon kişinin başvurusu değerlendiriliyor.

3. FAZ SOSYAL YARDIM PARASI NEREYE YATACAK?

Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin ödeme zamanı ve şekli daha sonra açıklanacak. Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.

YORUMLAR 122 TÜMÜ
  • nico 3 yıl önce Şikayet Et
    kaç defa baş vurdum hep başvurunuz bulunmamaktadır yazısı var neyi ptt den alıcaz olmayan yardı mi mi hem yetim hem öküzüm 3 defa felç geçirdim kalp yetmezliği ve epilepsi hastasiyim buna rağmen devlet durumu olana yardım ediyorsa Allah'a havale ediyorum oy verecek gün mutlaka ortaya çıkarlar ozaman cevabını alirlar
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende başvurdum hemen hemen 2aydır bekliyorum benim teyzem var ona 10000tl yatırmışlardı 2.ye tekrar 1000tl yatırmışlar teyzeme ama benim paraya çok ihtyacım var bekliyorum hala :((
    Cevapla
  • Serkan yucel 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben baş vursum hiç birşey vermediler başkaları iki sefer pandemi yardımı aldı ben daha hiç almadım
    Cevapla
  • sumru Taherzadeh 3 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş ustu vatandaş nnnmaaş almak ıcın nereye başvuru yapacak
    Cevapla
  • Şükrü işleyen 3 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye pandemi yardimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR