KYK kredi ve burs ödemeleri başladı mı?

Kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere verilecek olan burs ve kredi ödemelerinin yapılacağı tarihi duyurdu. Peki KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak?

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2020 10:17 GÜNCELLEME 18.05.2020 10:18 GÜNCEL
KYK kredi ve burs ödemeleri başladı mı?
KYK kredi ve burs ödemeleri başladı mı?

Öğrencilerin merakla beklediği ‘’KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman verilecek?’’ sorusu cevap buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK burs ve ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesi verileceğinin müjdesini verdi. İşte Haziran ayı KYK burs ve kredilerin ödeneceği tarih…

 

KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Yüksek öğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran'da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs'ta başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız.’’ dedi.

 

2020 KYK KREDİ VE BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından burs/kredi ödeniyor.

Öğrencilerin öğrenim kredisi veya bursu, 2020 Ocak itibarıyla lisansta 550, yüksek lisansta 1100, doktorada ise 1650 TL olarak ödeniyor.

KREDİ GERİ ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Öğrenim kredisi geri ödemeleri herhangi bir ek maliyet ve işleme gerek olmaksızın 3 ay (nisan-mayıs-haziran) süreyle ertelenecek. Borcunu ödemek isteyenler ise ödeme işlemlerine devam edebilecek.

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

- Başarısız olması,

- Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,

- Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,

- Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,

- Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,

- Öğretim kurumunun kapatılması,

- Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,

- Kesin hükümle mahkum olması

hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

YORUMLAR 2
  • hüseyin buldu 3 yıl önce Şikayet Et
    kyk bursları ni devlet yatırıyorsa kyk borçları vardı faizi ile birlikte bunu hatırladınız mı bunlar ne olacak ne çabuk unutuldu hani yılbaşından sonra düzenleme vardı 4 ay geçti her akşam iftardan sonra bir bardak su iciyoruz
    Cevapla
  • Ertan649 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerken iyi ödeme gelince affet iyi valla
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR