Koronavirüs tespit edilen 29 berber kapatıldı

Malatya’da, çalışanlarda Covid-19 tespit edilen 3 berber kapatıldı. Ayrıca testleri pozitif çıkan iş yerlerinden hizmet alan kişilere de temas kuruldu. Ayrıca Uşak'ta, 26 berberin Covid-19 testi pozitif çıktı. Berberler, tedaviye alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2020 15:26 GÜNCELLEME 16.05.2020 15:26 GÜNCEL
Koronavirüs tespit edilen 29 berber kapatıldı
Koronavirüs tespit edilen 29 berber kapatıldı

Corona virüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berber ve kuaförler, 11 Mayıs'ta yeniden hizmete başladı.

MALATYA'DA 3 BERBER POZİTİF

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yaptığı açıklamada, “Görevleri nedeniyle halkla yakın temas halinde olan berberler, kuaförler ve güzellik salonlarında çalışan personele yönelik virüs taraması gerçekleştiriyoruz. İlimiz genelinde yaklaşık bin adet berber, kuaför ve güzellik salonunda çalışanların tümüne tarama yapmayı planlıyoruz. Ekiplerimiz ilimizin tamamında yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların taramalarını en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Pozitif bir çalışan tespit edildiğinde temas ettiği kişilere ulaşabilmek için, müşterilerin berber, kuaför ve güzellik salonlarına gittiklerinde, ad-soyad, iletişim bilgileri ve randevu tarihini bildirmelerinin ve işyerlerinde kayıt altında tutulmasının önemli ve zorunlu olduğunun unutulmamasını istiyoruz. İlgili kuruluşların hizmete açıldığı 11 Mayıs Pazartesi gününden bugüne kadarki süreçte 500 kişiden numune aldık. Yaptığımız testlerde 3 kişide pozitif sonuç tespit edildi. Vatandaşlarımızı hastanelerimize alarak hemen tedavilerine başladık. 3 vatandaşımızın da hiçbir şikayeti yoktu. Tamamen tesadüfi olarak tarama sonucunda tespit edildiler. Hiçbir semptom vermeden de geçirilebilen bu hastalıktaki en önemli korunmanın sosyal mesafenin korunması ve maske takılması olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

 

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların maske takmaları, sık sık ellerini yıkamaları, el antiseptiği kullanmaları, koltuklar arası mesafeye dikkat etmeleri, her müşteri için tek kullanımlık malzeme kullanmaları, kullanılan aletlerin ve tekstil malzemelerinin temizlik ve sterilizasyonuna dikkat etmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Bentli, “Hizmet alacak müşterilerin işlem esnasında dahi maske kullanmaları, işlemin özelliğine göre maskenin çıkarılmasının gerekmesi halinde kısa süreli olarak çıkarılıp tekrar takılması, randevu saatlerine dikkat etmeleri, diğer müşterilerle aralarındaki mesafeye dikkat etmeleri, yiyecek içecek, gazete dergi vb. taleplerde bulunmamaları, gittikleri iş yerine mutlaka isim soy isim ve iletişim bilgilerinin verilmesi gibi kurallara uymalarını gerekmektedir. Normalleşme sürecine başladığımız korona virüs hastalığından kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için her bir bireyin alınan önlemlere ve kurallara uymaları gerekmektedir. Virüsten korunmanın en önemli yolunun sosyal mesafeye uymak ve maske kullanımı olduğunu unutmayalım. Zorunlu olmadıkça evlerimizden ayrılmayalım” diye konuştu.

Bentli, “Sonucu Pozitif çıkanların işyerleri kapatıldı. Ekiplerimiz il genelinde yoğun bir şekilde çalışmakta olup, en kısa sürede tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanların taramalarını bitirmeyi planlıyoruz şeklinde açıklamasını tamamladı.

UŞAKTA 26 BERBER POZİTİF

Uşak Valiliği, kentte hizmet veren 421 berber ve kuaförü, yeniden açılmadan önce Covid-19 testi yaptırmaya çağırdı. Berberlerden çoğunluğu test yaptırdı.

Yapılan testler sonucunda 26 berberin Covid-19 testi pozitif çıktı. Berberler, tedaviye alındı.

Bazı berberlerin ise sağlıklarının iyi olduğunu söyleyerek test yaptırmadığı, kendilerini evlerinde izole ettiği ve dükkanlarını açmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi.

 

 

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Enigma 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu atmosferde, BERBER'e gitmemek gerekiyor. Berberler, avmler açılabilir. Ama buraya gitmek sizin elinizde buna biraz anlam vererek hareket edin.
    Cevapla
  • Bursa dan 3 yıl önce Şikayet Et
    eğerki berber virüsü kaparsa gelen her müşteriye bulaştırır müşteride temas ettiği kişilere bulaştıracak tabi bunun önünü almak mümkün değil bu böyle uzar giderse ne olacak milletin hali tamam berber kardeşim herkesin olduğu gibi seninde ekonomik problemlerin var peki senin dükkanında adama virüs bulaştı adam hastaneye yattı çalışamadı hastaneye yattı Allah korusun öldü ne olacak bunun telafisi varmı şu durumda tamamen genel düşünelim bencilce düşünmenin anlamı yok
    Cevapla
  • Yeşim 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok erken açıldı bu kadar erken acılmamalıydı ben bur manikürcüyüm ama şuan çalışmıyorum çıktım çünkü korkuyorum yaşlılarımız var diye bu taramaya istanbuldada yapılmalı bence bu şekilde devam ederse hic kimse sokaga çıkamıycak
    Cevapla
  • Muharrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ecel gelince vakti olmaz ama ölümden korktuğun kadar da başka şey ler düşünde idik genelimiz sadece sen değil tabiki ama ölümden korkuyoruz nerde nasibin kesilse orda biter bende kuaförüm 2 ay yattık nerde ise kim ekmek verdi tamam hastalık dikkat etmek gerek
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben Sayın Cumhurbaşkanımız tekrardan kapatılmasını onaylaması lazım aksi halde vaka sayısı ve entübe tekrar yükselişe gecer. Arkadaşlar cimere durumu ileterek yetkililere sesimizi duyurabilir. Saglık paradan önemlidir.
    Cevapla
  • Tokat turhal 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bende kuaförüm ve korkarak çalışıyorum gözüme uyku girmiyor evimde kronik hatalarım var Allahım hepimizi korusun keşke şimdi açmasalardı gerekirse virüs bitene kadar dükkanı kapatacağım
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu kıl tüy işlerini berberlik işi bitti. kendilerine yeni iş bulsunlar. herkes kendini traş eder. 30 lira bir makina.
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    İşyeri kirasını evin kirasını ev faturalarimizi ev gıda giderlerimizi odesinler veya öde bir yil kapatalım..
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi çok yakışıklı olmuşlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR