Ücretsiz maske kodu nasıl alınır? Hayat eve sığar uygulamasıyla bedava maske nasıl alınır?

Ücretsiz maske kodu, başvuruda bulunan 20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşlara gönderilmeye devam ediyor. E-Devlet, EPTTAVM ve Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ücretsiz maske başvurusu alımları sürüyor. Peki Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ücretsiz maske nasıl alınır? Ücretsiz maske kodu nasıl alını? İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2020 12:22 GÜNCELLEME 16.05.2020 12:23 GÜNCEL
Ücretsiz maske kodu nasıl alınır? Hayat eve sığar uygulamasıyla bedava maske nasıl alınır?
Ücretsiz maske kodu nasıl alınır? Hayat eve sığar uygulamasıyla bedava maske nasıl alınır?

Ücretsiz maske dağıtımı, maske satın almaya gücü olmayan vatandaşlar için tüm hızı ile devam ediyor. E-Devlet ve EPTTAVM başvurularını yapan vatandaşlara eczaneden ücretsiz maske alabilmeleri için kod gönderiliyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen " Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden ücretsiz maske talebinde bulunulabiliyor. 

 

 

ÜCRETSİZ MASKE KODU NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maske satışlarının yeniden başladığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın yanı sıra maske satın almaya gücü olmayan 20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşlar için ücretsiz maske satışının devam edeceğini açıkladı.

Ücretsiz maske kodu almak isteyen vatandaşların öncelikle E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden kendileri ve aileleri için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru işlemini tamamladıktan sonra belirtilen cep telefonuna ücretsiz maske kodu gönderiliyor. bu kodla birlikte 20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşlar haftalık 5 maske alabilecek.

 

 

PTTAVM ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
E-DEVLET ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE ÜCRETSİZ MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasına yayınlanan on güncelleme ile birlikte ücretsiz maske talep et sekmesi eklendi. uygulamayı yükleyip kişisel bilgileri doldurduktan " Maske Talep Et" butonuna tıklayabilir ve maske talebinde bulunabilirsiniz. 

MASKE SATIŞLARI BAŞLADI! CERRAHİ MASKE KAÇ TL'YE SATILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile maske satışları yeniden başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile KDV dahil en fazla 1 TL'ye satılacak olan maskeler başta 50'li paketler halinde Eczane ve marketlerde satışa sunulacak.

İŞ YERLERİ ÜCRETSİZ MASKE DAĞITACAK!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) eczanelerde yaşanan yoğunluğun azaltılması adına ücretsiz maske dağıtımında yeni karar aldı.

Alınan karar şu şekilde: 

 "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.''

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI UYGULAMASINI YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ (ANDROİD)
HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI UYGULAMASINI YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ (iOS)

YORUMLAR 5
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Getirmiyorlar , boşa uğraşmayın.Şimdide adres kabul etmiyor nüfustan değiştir diyor.Şehirlere giriş yok ,misafir kaldığım yeremi aldırayım nufus kaydını.Gidin işinize be.
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Beni 65 yaş üstü gösteriyor. Sistemle ilgili bir sorun var.
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    peki işyerleri nasıl temin edecek açıklama var mı? yok!
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    İşyeri kapalı ise ne olacak, açıklama yok
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    daha önce açıklandı. DMO dan dağıtılacak, işyeri sahipleri zaten biliyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR