Türk SİHA'ları Libya'da dengeleri değiştirdi: Karşısında duramıyorlar

Türkiye'nin Libya'da yürüttüğü operasyonlarda kullanılan SİHA'ların etkin varlığı, son olarak Vatiyye üssünün ele geçirilmesini sağladı. Prof. Dr. Cengiz Tomar, Libya'daki faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yaptı, hava savunma sistemlerinin Türk SİHA'ları ile vurulması için "büyük bir olay ve başarıdır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2020 13:24 GÜNCELLEME 20.05.2020 13:24 GÜNCEL
Türk SİHA'ları Libya'da dengeleri değiştirdi: Karşısında duramıyorlar
Türk SİHA'ları Libya'da dengeleri değiştirdi: Karşısında duramıyorlar

Türkiye'nin öncülüğünde Libya'da Hafter güçlerine karşı yürütülen operasyonlarda, SİHA'lar gökyüzündeki varlıkları ile yerdeki darbeci milislere Libya topraklarını dar etti.

 

Son olarak Vatiyye hava üssünü başarılı bir operasyon ile ele geçiren Uluslal Mutabakat Hükümeti güçleri karşısında Hafter milislerinin eli kolu bağlandı. Prof. Dr. Cengiz Tomar, Libya'daki Türk varlığı ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ DURUŞU

 

Prof. Dr. Cengiz Tomar, Libya'da darbeci Hafter'in elinden alınan Vatiyye Üssü ve imha edilen Pantsir hava savunma sistemi ile ilgili olarak konuştu.

 

24 Tv'ye konuk olan Cengiz Tomar,"Libya'da büyük şehirlerin dışında kalan bölgeler, insansız ve çöl bölgeleri olarak dikkat çekiyor. Sarrac Hükümeti, deniz sahilindeki batıyı temizlemek için önemli bir adım attı. Türkiye'nin desteği olmasaydı, çok net Sarrac hükümeti filan olmazdı. Türkiye 1-2 yıldır önemli kazanımlar elde etmiş durumda. Bunu zor kullanarak yaptık. Kolay bir şekilde olmadı. Bu başarıda Türkiye'nin askeri alandaki yatırımının büyük payı var. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki menfaatlerini korumasıyla ilgili güçlü durması var. Hafter, geçtiğimiz günlerde kendini devlet başkanı ilan etmişti. Bu esasında kendisinn zayıfladığının görüntüsüdür. Son 3-4 aydır önemli adımlar atıldı. Vatiyye üssünün ele geçirilmesi de büyük bir olaydır. İdlib'deki ateşkesin ardından kritik bir gelişme bu" dedi.

"BÜYÜK BİR OLAY"

Tomar aynı zamanda dünyanın en kuvvetli hava savunma sistemlerinden biri kabul edilen Pantsir'lerin SİHA'lar tarafından adeta avlanmasına ilişkin de "Büyük bir olaydır" ifadelerini kullandı.

Tomar, "Bu Rusya'nın 1990'lardan beri kullandığı bir silahtır. Suriye'de de kullandılar. Müttefiklerine gönderiyorlar. Alçak irtifadaki uçuşları engellemek amacıyla bölgedeydi. S-300'e yardım amaçlı kullanılan bir silah, kamas tipi kamyonlar üzerinde kullanılıyor. Bu silahın SİHA'lar ile vurulması büyük bir olay ve başarıdır"dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR