Askerlik celp ve terhisler ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri belli oldu mu?

Milli Savunma Bakanlığı salgın hastalık sebebiyle celp, terhis işlemlerini erteleme kararı almıştı. Bedelli askerlik alımlarıda bir süre ertelenmişti. Askerlik celp ve terhis işlemleri tarihleri belli oldu. MSB askere alımların ve terhis işlemlerinin yapılacağı açıklandı. Peki celp ve terhis işlemleri ne zaman İşte Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak celp, terhis ve bedelli askerlik işlemlerinin detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 12:38 GÜNCELLEME 23.05.2020 12:38 GÜNCEL
Askerlik celp ve terhisler ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri belli oldu mu?
Askerlik celp ve terhisler ne zaman başlıyor? Askerlik yerleri belli oldu mu?

Türkiye’de normalleştirme çalışmaları kademeli olarak hayata geçirilmeye başlanıyor. Koronavirüs sebebiyle Milli Savunma Bakanlığı askere alımları bir süreliğine ertelemişti. Bu süreçte bedelli askerlik yapacaklar ve terhis süresi dolanlar için merakla Milli Savunma Bakanlığından yapılacak açıklamaları bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından  kışlada yapılacak çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Peki terhisler ne zaman başlayacak? İşte Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak celp, terhis ve bedelli askerlik açıklaması...

 

TERHİSLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Koronavirüs sebebiyle terhis işlemi ertelenen erler için beklenen açıklama geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı  açıklamada, terhis işlemleri ertelenen askerlerin 31 Mayıs itibariyle terhis edilmeye başlayacağını açıkladı.

ASKERE ALIMLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Savunma Bakanlığı atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da askere alınacakların celp işlemleri ise 5 Haziran’da başlayacak.

 

BEDELLİ ASKERLİK ALIMI TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Koronavirüs sebebiyle bedelli askerlikten faydalanmak isteyen vatandaşların alımları ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bedelli askerlik alımlarının 20 Haziran’da başlayacağını açıkladı.

TSK VİRÜSLE MÜCADELEDE BAŞARILI

Ramazan Bayramı dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığında bayramlaşma töreni düzenlendi. Sınırlı katılımla gerçekleştirilen törende Koronavirüs tedbirleri harfiyen uygulandı.Düzenlenen törende konuşan MSB Bakanı Hulusi Akar “koronavirüsle  mücadelede rakamlara bakıldığında gerçekten övünülecek bir durum var. ABD, Almanya, Rusya, İtalya, Fransa gibi ordular vaka sayısının azlığı bakımından incelendiğinde, TSK en başarılı durumda. Gerçekten büyük bir başarı bu.”dedi.

 

YORUMLAR 2
  • Eyup 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekim ayında bedelli olarak gidecektim, yığılmadan dolayı ileri mi ertelenecek durum ne net bir açıklama yok?
    Cevapla
  • bbbb 3 yıl önce Şikayet Et
    malesef detaylı bir açıklama yapmamışlar. normalleşme süreci sadece terhis ve celplerden ibaret değil. Deniz kuvvetleri gemi personelleri iki ayda gemide izolasyonda. Çıkış yasağı var. Aileleriyle en az iki aydır görüşemeyenler var. yeni bebeği olan hamile eşler. onların normalleşme süreci nasıl olacak???
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR