Cumhuriyet gazetesinin yalan ve iftira kampanyası tescillendi: Birinci sayfadan üç tekzip!

Cumhuriyet Gazetesi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eviyle ilgili yaptığı yalan haberlerle ilgili bugün gazetenin birinci sayfasından 3 tane tekzip yayınladı. Böylece Cumhuriyet gazetesinin yalan ve iftira kampanyası da kendi manşetleriyle tescillenmiş oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2020 13:10 GÜNCELLEME 31.05.2020 15:50 GÜNCEL
Cumhuriyet gazetesinin yalan ve iftira kampanyası tescillendi: Birinci sayfadan üç tekzip!
Cumhuriyet gazetesinin yalan ve iftira kampanyası tescillendi: Birinci sayfadan üç tekzip!

Cumhuriyet Gazetesi, geçtiğimiz ay yaptığı haberlerde, Fahrettin Altun'un evinin yanındaki araziyi bedelinin çok altında bir ücretle aldığını iddia etmişti. Ancak daha sonra yapılan açıklamalarla, Altun'un söz konusu araziyi normal fiyatı üzerinden 10 yıllığına kiraladığı ortaya çıkmıştı. 

 

 

İstanbul Vakıflar II. Bölge Müdürlüğü, Altun'un kiraladığı arsayla ilgili rakamları paylaşmış ve iddia edildiği gibi inşaat olmadığını, mahallelinin çevre düzenlemesinden memnun olduğunu açıklamıştı. 

Mahalleli de daha önce aynı bölgede huzursuzluk çıkaran birtakım kişilerin olduğunu, Altun'un araziyi satın aldıktan sonra bu şikayetlerinin ortadan kalktığını belirtmişti.

 

 

Cumhuriyet gazetesinden bir yalan daha!

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü birinci sayfası.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİZE SORULMADI

Cumhuriyet Gazetesi ilk olarak, "Boğaz'da kaçak yapı var" manşetiyle, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un araziyi kaçak olarak ele geçirdiğini öne sürmüştü. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu haberden sonra bir açıklama yapmıştı. Açıklamada haber yalanlanmıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: 

"Haberi oluşturan bilgilerin gerçeği tam olarak yansıtmadığı, kamuoyunu yanlış yönlendirebilecek nitelikte olduğu, muhatap durumundaki Kurumumuzdan herhangi bir görüş alınmadan kaleme alındığı görülmüş ve aşağıdaki açıklamayı yapma lüzumu doğmuştur."

"İlgi haberde, İstanbul iline bağlı Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Mahallesinde yer alan 241,07 m2 sahalı arsanın İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun'a tarafımızca kiralandığı ve üzerinde izinsiz yapılaşmaların bulunduğundan mütevellit İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilgili yapıların yıkıldığı yer almıştır."

KOMŞULARI FAHRETTİN ALTUN'A SAHİP ÇIKMIŞTI

Fahrettin Altun'un komşusu ünlü sanatçı Şükriye Tutkun, medyada yer alan haberlerin ardından bir açıklama yapmıştı. Şükriye Tutkun, "Fahrettin beyin oturduğu yer olarak trilyonluk bir villa koymuşlar fotoğraflarda yalı koymuşlar ama oturduğu yer 50 metre kare bir yer" demişti. 

Tutkun ayrıca, arazinin eskiden atıl halde bulunduğunu ve mahalleliyi rahatsız eden kişilerin geldiğini; Fahrettin Altun'un araziyi kiraladıktan sonra bu şikayetlerinin ortadan kalktığını dile getirmişti. 

İşte Cumhuriyet gazetesinin bugün gazetesinde yer verdiği tekzipler: 

KAYNAK : haber7
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • xxxxx 3 yıl önce Şikayet Et
    kurdukları cumhuriyeti kendileri ne hale getirdiler,demekki cumhuriyet kelimesi yabancı birkelime,böyle giderse cumhuriyetle yönetim bile tartışılabilir hale gelecek. adamların herşeyi dışa bağımlı ve sahte...
    Cevapla
  • muhittin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların suratına tükürsen, yağmur yağıyor zannederler. O kadar yüzsüz ve vatan haini bunlar
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri hep bunu yapıyor ve yine yapacak. Çamur at izi kalsın
    Cevapla
  • Özer 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanacakmı utanç gazetesi
    Cevapla
  • abbas 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir dertleri yok. çünkü itibar diye bir kaygıları yok. arpalık orası. at yalanı al maaşı...
    Cevapla
  • KEMAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem iftira atacan hemde mahkemeden düzelt bu işi tekzip yayınla denince ağlamaya iftiraya yalana devam et.YABANCI CUMURİYET ÇAMURİYET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR