Kredi paketinde özel bankalar var mı? Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Finansbank

Kamu bankalarının yeni kredi paketlerini açıklamasının ardından gözler özel bankalara çevrildi. Vatandaşlar konut, taşıt, sosyal hayat ve tatil kredisini çok düşük faizlerle alabilecek. Peki Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, QNB Finansbank ve Yapı Kredi gibi bankalar bu kampanyada yer alıyor mu?

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2020 09:31 GÜNCELLEME 05.06.2020 09:31 GÜNCEL
Kredi paketinde özel bankalar var mı? Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Finansbank
Kredi paketinde özel bankalar var mı? Garanti BBVA, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Finansbank

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın başlattığı; konut, taşıt, turizm ve ihtiyaç kredisi kampanyasına Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da dahil oldu. Konut desteği kapsamında sıfır ve 1.el konutlar için azami 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak. Yerli üretim sıfır konutta yüzde 0,49 - yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi verilecek. İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacaklara yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi verilecek Seyahat acentelerinden tatil paketi satın alacak müşterilere 10 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli uygun şartlarda finansman imkanı sunulacak. Kamu bankalarının açıkladığı bu kampanyada özel bankaların yer alıp almadığı araştırılıyor. Peki İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank gibi bankalar kampanyaya katıldı mı?

 

ÖZEL BANKALAR YENİ KREDİ KAMPANYASINDA YER ALIYOR MU?

Kredi destek paketi ilk olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından duyurulmuştu. Ardından Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları da dahil oldu. Fakat şu an için İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi ve QNB Finansbank gibi bankalardan henüz bir açıklama yapılmadı. Söz konusu krediden faydalanmak isteyenler kamu bankalarına başvuru yapmaları gerekiyor.