Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Metin Topuz açıklamasına yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Eski Çalışanı Metin Topuz Hakkındaki Mahkeme Kararına Dair ABD Makamlarının Yaptığı Açıklamalar Hakkında yanıt verdi. Aksoy FETÖ'yle kararlı mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2020 13:08 GÜNCELLEME 12.06.2020 14:23 GÜNCEL
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Metin Topuz açıklamasına yanıt
Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Metin Topuz açıklamasına yanıt

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin FETÖ'cü Metin Topuz'un yargı kararına ilişkin yaptığı açıklamaya cevaben bir açıklama yayınladı. Açıklamada FETÖ'yle mücadele konusuna değinen Aksoy, FETÖ'nün ABD'de yığınak oluşturmasına ilişkin "kaygıyla müşahade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Aksoy sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştığı açıklamaya "Anayasal düzenimize ve milli birliğimize kasteden FETÖ terör örgütüyle mücadelemizi evrensel hukuk ilkeleri temelinde kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini ekledi.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜLÜĞÜ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Dışişleri Sözücü Hami Aksoy'un açıklamaları şu şekilde

 

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu eski çalışanı Metin Topuz hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi dün açıkladığı kararla adıgeçenin “FETÖ Terör Örgütüne Yardım Etme” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmiştir. Adıgeçenin yedi gün içerisinde bahsekonu kararı istinaf etme hakkı bulunmaktadır.

Esasen Metin Topuz, ABD’nin ülkemizdeki temsilciliklerinde çalışan tek FETÖ iltisaklı kişi değildir. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Kara Harp Okulu’ndan ilişiği kesilen ve 2018 yılı Ekim ayında ABD Büyükelçiliği’nde çalışmaya başlayan Arif Yalçın isimli şahıs da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne nakledilmiştir. Bu durum FETÖ’cülerin sadece devlet kurumlarına değil, Türkiye’deki ABD misyonlarına da sızdığını ya da sızdırıldığını göstermektedir.

 

15 Temmuz Darbe Girişimi akabinde FETÖ terör örgütünün elebaşı dâhil ABD’de bulunduğu bilinen FETÖ üyelerine ilişkin olarak adli makamlarımızca yapılan iade taleplerimize bugüne kadar olumlu yanıt alınamamıştır. Bu da ABD’nin FETÖ terör örgütüne duyarsız yaklaşımını ortaya koymaktadır. Bu yaklaşımları neticesinde ABD’nin FETÖ terör örgütü üyeleri için güvenli bir liman haline geldiğini kaygıyla müşahede ediyoruz.

Türkiye’de hukukun üstünlüğü hakimdir ve Türk yargısı bağımsızdır. Ülkemiz, anayasal düzenimize ve milli birliğimize kasteden FETÖ terör örgütüyle mücadelesini evrensel hukuk ilkeleri temelinde kararlılıkla sürdürecektir. ABD makamlarını yargı bağımsızlığı ilkesine saygı duymaya ve yargıyı etkilemeye yönelik tavırlardan uzak durmaya, ayrıca Türkiye’deki bağımsız yargı kararlarına siyasi anlamlar yüklemekten kaçınmaya davet ediyoruz. Kendilerini demokrasi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin savunucusu ve sahibi konumunda gören müttefiklerimizin konu Türkiye ve insanlık düşmanı terör örgütleri olunca bu temel ilkeleri yok sayması düşündürücüdür.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk yargısı ve adaleti hakkını aramasını bilenler için ABD yarısından çok daha şeffaftır.
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzü seveyim soğukkanlı olun 2018 deki krizi tekrar yaşamak istemiyoruz bırakın'da işimize gücümüze bakalım zaten corona virüs sonrası insanlar hayata adapte olmaya çalışıyor şimdi bir kriz daha gelirse bu sefer değil ekonomiyi ülkenin tüm geleceği heba olur.Yapmayın! Sonunda serbest bırakacak isek en baştan salın gitsin hiç değilse ekonomi zarar görmesin.Amerika ile uğraşılmaz iyi geçinmek gerekir.
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısmi olarak haklısın ama ülkenin ekonomisi zaten iyi Döviz kuru sıkıntılı
    Cevapla
  • daha fazla ceza 3 yıl önce Şikayet Et
    artik orahip branson donemi iyi niyetli davranislar bitti o zaman abd sozunde durmadi simdide biliyoruzki abd kallesi sozunde asla durmaz bildigini istedigini yapar bransin davasinda biz iyi niyet gosterek bransini serbest braktik abd ne soz vermisti ,F35 lerdeki blokaji kaldirma halkbank iftira yalan davasini kapatma ekonomik saldiriyi bitirme hangisini tam yapti bizim aldigimiz parasini verdigimiz F35 abd hava kuvvetlerine verildi Atilla İlhan sucsuz 32 ay hapis yatti ekonomik saldiri devam durmak yok daha agir cezalar vererek yola devam
    Cevapla
  • emre3294 3 yıl önce Şikayet Et
    meali, yargıtay salacak, bizde duymamış gibi yapıcaz.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam abd deki fötö ve müritlerini bize abd teslim etsin alsın topuzu
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    F-35 lerde olduğu gibi "derin amerika"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR