MSB'den son dakika 'Pençe-Kartal operasyonu' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal operasyonuyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedefin imha edildiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 08:47 GÜNCELLEME 15.06.2020 09:22 GÜNCEL
MSB'den son dakika 'Pençe-Kartal operasyonu' açıklaması
MSB'den son dakika 'Pençe-Kartal operasyonu' açıklaması

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı dün gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıla, “Pençe-Kartal Operasyonu"nun başladığını duyurmuştu. Bu sabah yapılan açıklamada ise  teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedefin imha edildiği bildirildi.

 Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

MSB duyurdu: Pençe-Kartal Operasyonu başladı

 

Bu harekâtta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak terör örgütünün anılan bölgelerdeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Harekâtın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

AZİM VE KARARLILIKLA SÜRECEK

 

Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."




AKAR VE KOMUTANLAR HAREKAT MERKEZİ'NDE

Operasyonu Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi’nden sevk ve idare ediyor.

 

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Vur vur inlesin kafir münafık dinlesin...
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yetim kalan Bebeler için Vurun insanlık düşmanı pkk,lı katillere!!!
    Cevapla
  • Ozcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizi ve milletimizi korusun gururumzsunuz
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah sayıları sıfır olacak ve o gün çok güzel bir gün olacak Allah askerimizi , ülkemizi, tüm İslam alemini ve Dünya'yı korusun... Hayırlısı ney ise o olsun EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım
    Cevapla
  • BALTACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Elleriniz dert görmesin bu harekata onaylıyan devletimize ordumuza allah razı olsun bizler zaten razıyız bu harekata üzülenler olmuştur onlar belli zaten bu vatana katkısı olmayan chp hdp ve ortakları bu vatanın okjijenini kirleten aydın gecinen maluklar ve bu milletin üstünden para kazanan kendini sanaccı sanan kişiliksiler ve hdp li vekil ve ince kınama yapmış bayan demirtaşa medyadaki saldırıyı bende onaylamıyorum hele hergün canlı yayında konuşan ismail kücükkaya erkegi teşhir edelim demişsin ulan insan olmadık mahlükat sen önce kendini teşir et eşini dövüp hakaret ede n benmiyim acaba 40 yıldır pkk yı hiç kınadınızmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR