Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller! İstanbul Ankara maskesiz dışarı çıkmak yasak mı?

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen illere İstanbul, Ankara, Bursa ve Tokat'da eklendi. Son eklenen illerle birlikte toplamda 49 ilin genelini kapsayan uygulama süresince maskesiz dışarı çıkan vatandaşlara 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanacak. İşte maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerin listesi...

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 09:33 GÜNCELLEME 19.06.2020 09:34 GÜNCEL
Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller! İstanbul Ankara maskesiz dışarı çıkmak yasak mı?
Maskesiz sokağa çıkma yasağı olan iller! İstanbul Ankara maskesiz dışarı çıkmak yasak mı?

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen şehirlere İstanbul, Ankara, Bursa ve Tokat'da eklendi. Koronavirüsle mücadele kapsamında en önemli silahlardan biri olan maske kullanımı konusunda salgının en başından bu yana bilim insanları tarafından vatandaşlar uyarılmaya devam ediyor. Türkiye'de bu kapsamda bildiğiniz üzere daha öncesinde 45 ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Şimdi ise bu listeye 4 il daha eklendi. Peki hangi illerde maskesiz sokağa çıkma getirildi. İşte o liste...

 

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN İLLER HANGİLER?

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak,  Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis’te maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller kapsamında maskesiz dışarı çıkan vatandaşlara 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanacaktır.

 

İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da neden yok acaba esas vakalar orada daha çokken. En kısa sürede oralarada yasak uygulanır inşallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR