20-21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak edilen konuların başında yerini aldı. 14 Haziran Koronavirüs vaka tablosunu açıklanması ile birlikte son günlerde yaşanan vaka sayısındaki artış yeniden tedbirlerin alınıp alınmayacağının sorgulanmasına neden oldu. İşte 20-21 Haziran sokağa çıkma yasağına ilişkin merak edilen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 09:45 GÜNCELLEME 17.06.2020 09:46 GÜNCEL
20-21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?
20-21 Haziran'da sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Her hafta sonu rutin uygulanan sokağa çıkma yasağı Ramazan bayramından sonra tamamen kaldırıldı. 1 Haziran itibari ile normalleşme süreci kapsamında tedbirlerin kaldırılması ve şehirler arası seyahat yasağının kaldırılması ile birlikte vatandaşlar dışarı çıkmaya hatta yoğun bir şekilde şehirler arası seyahat etmeye başladı. Sağlık Bakanı Fahretiin Koca tarafından yapılan günlük Koronavirüs vaka tablosunda ise son günlerde vaka sayısında artış gözlenirken hayatını kaybedenlerin sayısında ise düşüş devam etti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tarafından yapılan açıklamada vaka sayılarındaki artışın tehlikeli olduğunu ve verilerin böyle gelmesinin devam etmesi halinde yasakların tekrardan dönebileceğini belirtti. Peki bu hafta sonu yani 20-21 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? İşte merak edilen detaylar...

 

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 20-21 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı düzenlenecek kabine toplantısında sonra açıklanacak. Konuya ilişkin açıklamanın yapılması ile birlikte detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

20-21 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULAMASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Koronavirüs salgınına ilişkin tedbir paketleri her hafta düzenlenen kabine toplantısında alınıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı ise yarın düzenlenmesi planlanan kabine toplantısı sonrasında açıklanacak.

 

Buna ek olarak 2 Haziran'da günlük pozitif hasta sayısı 786 kişi olurken, en son açıklanan 16 Haziran günlük pozitif hasta sayısı ise 1467 kişi oldu. Vaka sayısında yaşanan bu artışın devam etmesi halinde tedbirlerin yeniden hayatımıza gireceği belirtilenlerin başında yer alıyor.