İlkokul, ortaokul lise, e-okul karne görüntüleme: MEB Takdir, teşekkür belgesi çıkartma

MEB 2019-2020 Eğitim yılında basılı olarak karne verilmeyeceğini öğrencilerin E-okul üzerinden karnelerine erişebileceklerini duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri e-Okul VBS sistemi üzerinden erişime açtı. Peki e-okul karne nasıl görüntülenir? İşte e okul- karne sorgulama ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 16:52 GÜNCELLEME 19.06.2020 16:52 GÜNCEL
İlkokul, ortaokul lise, e-okul karne görüntüleme: MEB Takdir, teşekkür belgesi çıkartma
İlkokul, ortaokul lise, e-okul karne görüntüleme: MEB Takdir, teşekkür belgesi çıkartma

Salgın hastalık tehlikesi sebebiyle bu yıl öğrenciler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden karnelerine erişim sağlayacak. 2019-2020 Eğitim yılının birinci döneminde alınan başarı puanları ve notlar  ikinci dönem içinde geçerli sayılacak. İkinci dönem için ayrı bir karne dağıtımı yapılmayacak. Başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada öğrencilerin okullara gelip karne almasının doğru olmadığını söylemişti. Teşekkür, Takdir ve Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanan öğrenciler ve diploma sahipleri belgelerini basılı olarak alabilecek.Peki e-Okul karne nasıl görüntülenecek? İşte e-Okul karne sorgulama işlemi yapma…

 

E- KARNE NASIL SORGULANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karnelerini açıkladı. 2019-2020 eğitim yılı karnelerini sorgulamak isteyen ailelerin öğrenciye ait  “T.C Kimlik Numarası “ ve “Öğrenci Okul Numarası” bilgileri ile Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş yapmaları gerekiyor. Karşılarına gelen ekranda öğrenciye ait olan bilgileri doğru cevaplandıran veliler sisteme erişim sağlayabilirler. Sisteme erişim sağladıktan sonra sol bölümde bulunan menüden “E- karne” bölümünü işaretleyerek karne sorgulayabilirler.

E-OKUL KARNE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

E-OKUL’DA HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden aileler öğrencinin eğitim gördüğü şubenin haftalık ders programı, başarı ortalaması görüntüleyebilir. Ayrıca öğrenciye ait sınav tarihleri, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sorumluluk, ortalama yükseltme puanları, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri e-Okul VBS üzerinden yapılabilir.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGELERİ NASIL ALINACAK?

2019-2020 eğitim yılı karneleri erişime açıldı. Yıl sonu başarı puanlarına göre Takdir, Teşekkür, Onur ve Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanan öğrenciler belgelerin nasıl alınacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada salgın hastalık sebebiyle 22-30 Haziran tarihinden itibaren okul müdürlüklerince günlük veya haftalık periyotlarla   diploma ve takdir, teşekkür gibi belgelerin dağıtımı yapılabileceğini açıkladı.

YORUMLAR 1
  • Sibel 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne almışım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR