Diyanetten son dakika hac açıklaması

Suudi Arabistan’ın hac kararının ardından Diyanetten açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2020 yılı hac kurasında kesin kayıt hakkı kazananların ücretleri iade edilecektir. 2020 hac kurasında kesin kayıt hakkı kazanan ve kayıt yaptıranların hakları 2021'e kurasız devredilecektir." denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2020 17:58 GÜNCELLEME 23.06.2020 18:41 GÜNCEL
Diyanetten son dakika hac açıklaması
Diyanetten son dakika hac açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan’ın korona virüs (Covid-19) nedeniyle aldığı hac ibadetiyle ilgili karar üzerine, 2020 yılında hacca gitmek için kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının kura haklarının 2021 yılına kurasız olarak devredileceğini ve kesin kayıt ücretlerinin iade edileceğini duyurdu.

Diyanet'ten 'hac' ücretleriyle ilgili açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetini yerine getirebilmek için ülkemizden 2 milyon 298 bin 800 vatandaşımız ön kayıt yaptırmıştır. 9 Ocak 2020 tarihinde ön kayıt yaptıranlar arasından çekilen kura ile 2020 yılında hac farizasını yerine getirecek 83 bin 430 vatandaşımızın isimleri belirlenmiştir. 13 Ocak 2020 tarihinden itibaren hac ücretinin ilk taksiti alınarak kesin kayıtlar yapılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, dünya sağlığını etkileyen Covid-19 salgını sebebiyle hac ibadetinin bu yıl eda edilememe ihtimalini dikkate alarak 2. ve 3.taksitlerini ertelemiştir" ifadeleri kullanıldı.

 

KURASIZ OLARAK DEVREDİLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığının gelişmeleri başından beri yakından takip edip, bu çerçevede başta Suudi Arabistan olmak üzere İslam ülkeleri ile istişarelerde bulunduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Başkanlığımız, şartların olumlu yönde düzelme ihtimalini dikkate alarak acele bir karar vermemiştir. Covid-19 salgın tehlikesinin hala devam etmesi nedeniyle Suudi Arabistan dün yaptığı açıklamayla, 2020 yılı hac ibadetini sadece Suudi Arabistan sınırları içinde yaşayan ve farklı milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla, sosyal mesafe ve salgından korunma yöntemleri dikkate alınarak yapılacağını, yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyeceğini duyurmuştur. Bu çerçevede Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda; 2020 yılı hac kurasında kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlarımızdan kayıt yaptıranların kura hakları 2021 yılına kurasız olarak devredilecek, hacı adaylarının kesin kayıt ücretleri kendilerine iade edilecektir."

Suudi Arabistan, hac açıklaması

SUUDİ ARABİSTAN HAC KARARINI AÇIKLAMIŞTI


Suudi Arabistan, Kovid-19 nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını yurt dışından hacı kabul etmeyeceğini duyurmuştu.
 

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Haci macc gitmeyin müslümanlarinparasini amerikaya veriyorlar amerikada bu paralarla müslümanlari öldürüyor yani aslinda suudileri yerle bir edeceksin
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gürcistan Bulgaristan gibi ülkelerdeki müslümanlar 1500 dolar gibi fiyatlara hacca giderken bizde neden 3500 ila 4500 avro. Bu paralara normal insanların gitmesiümüş değil. Fiyatlar gözden geçirilmeli.
    Cevapla
  • Muscan 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem parayı iade ettin kurayıda iptal et, gelecek yılın ücreti sanki aynı kalacak
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan bu sene Sudiler iflas eder, insallah
    Cevapla
  • Abdullah64 3 yıl önce Şikayet Et
    Hacdan 30 kazansalar petrolden 300 kazaniyorlar
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam ve saglık bence başlık bu olmalı. Belkide Suudi yönetimi farklı tepkiler alsada yaptıklaru az sayıda dogrudan biri bu bence. Keşke bizde 4 kuruş gelecek diye turizm sektörünü açmasaydık. Evet yazın insanlar daga dirençli ama virüsün nakli nakil araçları insanlar vasıtası ike olmakta. İşin başka bir boyutu da farklılaşmış mikroorganizmaların direk bize dogru bu vasıtalar aracı ile toplanacagı gerçegi. Umarım virüs zayıflar ben yanılırım ve bunu tğm samimiyetimle istiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR