Bakan Koca: Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'virüsün yayılma hızı azaldı' söylentilerine ilişkin açıklama yaptı. Koca, ''Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır.'' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 00:55 GÜNCELLEME 26.06.2020 07:29 GÜNCEL
Bakan Koca: Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlış
Bakan Koca: Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlış

Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'VİRÜSÜN YAYILMA HIZI AZALDI. Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır. Bilim, bize yayılma hızının azalmadığını gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü, salgının başından bu yana küresel ölçekte en yüksek günlük vaka sayısını daha yeni açıkladı. Virüsün yayılma hızı şu anda bize bağlı.'' ifadelerini kullandı.

 

DSÖ, GEÇTİĞİMİZ PAZAR EN YÜKSEK SAYIDA VAKA GÖRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz pazar(21 Haziran) günü küresel çapta 183 binden fazla Kovid-19 vakasının görülmesiyle bunun bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı olduğuna dikkati çekmişti.

Ghebreyesus, DSÖ'ye toplamda 8,8 milyondan fazla vaka sayısı ve 465 binden fazla Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı rapor edildiğini belirterek, "Bazı ülkelerde vaka ve ölüm sayısındaki hızlı artış devam ediyor." diye konuşmuştu.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs Hasar bıraktığı için Yaşlı_ Genç Virüse yakalanmamak için Maske taksın tedbirlere uysun! Yoksa ilerde Virüsün bıraktığı hasarın etkilerini çok yaşar!
    Cevapla
  • Temel candan 3 yıl önce Şikayet Et
    Son donem toplum refkeksleri hesap edip konusulmuyor
    Cevapla
  • doktor.?? 3 yıl önce Şikayet Et
    sağlık çalışanları risk grubunda dediğiniz için.Millet sağlık çalışanlarına ve yakınlarına vebalı gibi muamele ediyor.Karı koca sağlık çalışanı olanların çocuklarına bakıca bulamıyorlar. Kreşler kabul etmiyor. Bir çok işyeri sağlık çalışanı yakınlarını işten uzaklaştıryor yada zorunlu izine çıkartıyor. Sağlık çalışanlarına verilen değer bu mu???
    Cevapla
  • Mehmet Dağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona bir yalan 6 ay sonra bitti denecek bitecek ayni kuş gribi gibi
    Cevapla
  • İsmailC* 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle sağlık sektöründe devlet hastanelerinde randevu sistemi ile çalışmalı aciliyeti varsa ozaman acilden girişini yapıp tedavisini görmeli yada aile hekimine gitmeli ve aile hekiminin rahatsızlığına göre devlet hastanesine poliklinige sevk etmelidir.boylelikle hastanede bilinçsiz yigilmalar önlenir.boylelikle poliklinik doktorların yogunluk mazeretleri ortadan kalkar hastaya daha iyi zaman ayırırlar.online randevu sistemi en güzel yöntem hem doktor hemde hasta için hatta hastanede kurulan randevu otomatları ilede randevusunu hasta alabilir.65 yaş üzerinde olanlar ve kronik hastaligi olanlar günübirlik hasta kabulden giriş yapabilmeliler onlar randevu sisteminden muaf olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR