Emekli maaşı ve ikramiyesi bayramdan önce yatacak mı? Kurban Bayramı zamlı maaşlar...

Kurban Bayramına az bir süre kala emekli maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı araştırılıyor. 13 milyon emekli bayramda bin lira ikramiye ödemelerini de alacak. Peki emekli maaş ve ikramiye ödemeleri bayramdan önce yatacak mı?

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2020 09:27 GÜNCELLEME 29.06.2020 09:27 GÜNCEL
Emekli maaşı ve ikramiyesi bayramdan önce yatacak mı? Kurban Bayramı zamlı maaşlar...
Emekli maaşı ve ikramiyesi bayramdan önce yatacak mı? Kurban Bayramı zamlı maaşlar...

Geçen bayramda verilen emekli ikramiye tutarları, koronavirüs önlemleri kapsamında erken tarihte ödenmişti. Yaklaşık 13 milyon emeklinin yakından ilgilendiği Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri de erken tarihte ödenecek mi sorusu gündemde yerini alıyor. SSK ve Bağkur emeklileri Haziran ayı enflasyonu ile birlikte yılın ikinci zammını da maaşlarında görecek. Öte yandan Kurban Bayramı ikramiyelerinin de aynı tarihte ödenmesi bekleniyor.

 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

Kurban Bayramı 2020 yılında 31 Temmuz’da başlayacak. 30 Temmuz ise arefe günü olacak.

 
  • Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma

  • Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi

  • Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar

  • Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesini bekliyor. Koronavirüs nedeniyle Ramazan Bayramı ikramiyeleri erken tarihte ödenmişti. Şimdi ise Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarih araştırılıyor.

Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında eda edilecek. Bu doğrultuda emekliler, ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27 - 30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak. Emekliler 1.000 TL, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR?

TÜİK tarafından 2020 Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz'da açıklanacak. Böylelikle ilk 6 aylık enflasyonun kesin verileri belli olacak. Fakat geçmiş enflasyon oranları baz alındığında Temmuz zammı, emeklilerin hem maaşlarında hem ek ödemelerinde kendisini gösterecek. Maaş artacağı için, bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da yükselecek. Maaşları ilk 6 aylık enflasyon oranında artacak SSK ve Bağ- Kur emeklilerine, şu ana kadar gerçekleşen enflasyona göre yüzde 4.57 zam göründü.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

  • SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

  • Şehit yakınları ve gaziler

  • Ölüm aylığı alanlar

  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

  • Geçici köy korucuları

  • Şeref aylığı alanlar

  • Şampiyon sporcular,

  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

  • Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ BAYRAMDAN ÖNCE VERİLECEK Mİ?

Bakan Selçuk tarafından geçen bayramda yapılan açıklamada, "Buna göre ikramiyeler, 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre 17-18-19 olanlar için 7 Nisan; 20-21-22 olanlar için 8 Nisan; 23-24 olanlar için 9 Nisan, 25-26 olanlar için 10 Nisan'da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan'da ödenecek. Yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 7-11 Nisan tarihleri arasında ödenecek." ifadelerini kullanmıştı. Kurban Bayramı'nda da ödemelerin ay sonundan önce yapılması beklenmektedir.