Türkiye Şeker Fabrikaları 306 kişilik işçi alımı devam ediyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından en az lise mezunu personel alımı yapılıyor. Toplamda 306 personel alımı yapılacak olan ilanın detayları ve başvuru şartları haber7.com’da.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 09:10 GÜNCELLEME 01.07.2020 09:11 GÜNCEL
Türkiye Şeker Fabrikaları 306 kişilik işçi alımı devam ediyor!
Türkiye Şeker Fabrikaları 306 kişilik işçi alımı devam ediyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları bünyesine lise Mezunu 227, ön lisans mezunu 70, lisans mezun 9 personel alımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sayfası kamu ilan kısmında yayımlanan ilanın resmi duyurusu yapıldı ve başvurular 2 Temmuz’dan itibaren İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki başvuru şartları neler?

 

ŞEKER FABRİKALARI İŞÇİ ALIMI DETAYLARI

- Alınacak işçiler için, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerinden talepte bulunulmak suretiyle 09.08.2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak işlem yapılacaktır.

 

- Başvurular Türkiye İş Kurumunun İl/Şube Müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumu web sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başvuru ile ilgili daha detaylı bilgi İŞKUR'un web sitesinden 02.07.2020 tarihinden itibaren öğrenilebilir.

- Yeni istihdam edilecek personelin 4046 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında diğer kamu kurumlarına nakil hakları bulunmadığından 2014/7140 sayılı kararname eki esaslarına göre 657 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır.

LİSE MEZUNU

Lise mezunu olarak 227 kişi alınacak. Lise mezunu adaylarının hangi illerden istihdamların gerçekleştirileceği belli oldu; Ağrı, Ankara, Burdur, Erciş, Ereğli, Ilgın, Kastamonu, Malatya, Susurluk, Uşak, Yozgat illerinden olmak üzere Mekatronik endüstriyel kontrol makine onarım endüstri bakım onarımı meslek liselerinden mezun olanlara adı yönelik 205 kişi. Proses kimya laboratuvar gıda kalite kontrol Meslek Lisesi mezunları arasından toplam 2 kişi. Yapı tesisat su tesisat ısıtma ve Sıhhi Tesisat, doğalgaz iç tesisatı, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme bölümlerinden mezun olan adaylar yönelik olarak 18 kişi, ve Beton, Yapı dekorasyon, Yapı iç mekan dekorasyon Meslek Lisesi mezunları arasından ise 2 kişi alınacaktır.

ÖN LİSANS MEZUNU

Önlisans mezunları arasından inşaat teknikeri bir kişi makine bakım onarım teknikeri 45 kişi bilgisayar destekli makine teknikeri 2 kişi endüstriyel otomasyon teknikeri bir kişi kimya teknikeri 18 kişi döküm teknikleri 3 kişi olmak üzere toplam 2 yıllık Meslek Yüksekokul mezunu olan adaylara yönelik 70 tane işçi alınacak.

LİSANS MEZUNU

Lisans mezunu adayların alım yapacağı kadro sadece Ziraat Mühendisi kadro olacak. Burdur, Ereğli, Eskişehir, Yozgat illerinde toplamda 9 ziraat mühendisi alımı için mezuniyet şartında; toprak bilimi ve bitki besleme tarımsal yapılar ve sulama tarla bitkiler bitki koruma bahçe bitkileri tarım makineleri ve teknoloji mühendisliği bölümlerinden mezun adaylar Lisans mezunu işçi alımına başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular Aile, ÇAlışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR internet sitesi üzerinden e-şube Portalı aracılığıyla duyulacak ve 2 Temmuz 2020 tarihinden itibaren özel şartlar ile birlikte açıklanarak  başvurular alınmaya başlanacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR