Onur haftası değil, onursuzluk belgesi

Türkiye Düşünce Platformu, bugün basına yaptığı yazılı açıklamada, herkesi LGBT+’ya destek veren tüm yerli ve yabancı kuruluşları ve onların ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 17:06 GÜNCELLEME 01.07.2020 17:06 GÜNCEL
Onur haftası değil, onursuzluk belgesi
Onur haftası değil, onursuzluk belgesi

Yazılı açıklamada şunlara vurgu yapıldı: “ON EMİR’de Fuhuş açık ve net bir şekilde insan onuruna aykırı, lanetli bir iş, haram olarak tanımlanır. Hz. İbrahim’in yeğeni, Hz. Lut kavminin sapkınlığı, kutsal metinlerde lanet ve helak sebebi olarak tanımlanır. Bu lanet sebebi onursuz işi onur diye tanımlamak, özgürlük şeklinde tanımlamak, insanlık suçudur. Aileye ve insanlık onuruna karşı açık ve yakın bir tehdit ve tehlike oluşturmaktadır.

 

Bu konuda bir çok uluslararası markanın ve bazı yerli firmaların ve yabancıların yerli ortaklarının bu konuda bu girişime destek vermesi kabul edilemez.

Bu çerçevede 41. Yılında CEDAW’ın, ardından gelen İstanbul Sözleşmesi ve halen TBMM de bekleyen Lazaranta sözleşmesinin yürürlüğe girmesinde ve son aşamaya kadar gelmesinde sorumluluğu olanların veballeri vardır, bu hatadan dönülmesini bekliyoruz.

 

Bu örgütlenme ve bu çevrelere destek verme, yürürlükteki anayasadaki Aile, gençliğin fuhuştan korunması ve genel ahlakın korunması şartları ile açıkça çelişkisi söz konusudur.

Bu çevrelerin sadece fuhuş değil, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı, aynı şekilde halk sağlığı, gençlerin psiko sosyal gelişimi açısından da tehdit oluşturdukları görülmektedir.

Bu durumun dış ülkeler ve örgütler tarafından da her anlamda desteklendikleri, Türkiye’ye karşı örtülü bir 6. Kol faaliyetinin tabii müttefikleri olduğu açıktır.

Bir yandan da hala, Belediyeler birliğinin yerel yönetimlerde ve belediye meclislerinde Cinsiyet eşitliği komisyonları kurulması ve CEDAW ve İstanbul sözleşmesi kurallarının uygulanması yönündeki genelgelerini anlamakta zorlanıyoruz.

Bu konuda Yasama, yürütme ve yargıyı basını ve STK’ları, Diyaneti, MEB, Aile, Gençlik ve Milli Eğitim Bakanlıklarını, İçişleri Bakanlığını acil olarak göreve çağırıyoruz.

Bu vesile ile LGBT+’a destek veren yerli ve yabancı kuruluşları ve onların ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz.”

 

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    evet bizde bilmek istiyoruz.. toplumu ifsat etmek isteyen seytanlari
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar cesursunuz, şu kuruluşların adını açıklama cesaretini de gösterin o zaman. Herkes her şeyi açıkça bilsin. Hala da boykot etmezse o zaman günahı boynuna.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    onursuzlardan onur beklemek ...
    Cevapla
  • ABC 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet olarak elimizden geleni yapıyoruz ama devlette gerekeni yapmalıdır. Ayrıca bunları destekleyen firmalar boykot etsek de çoğunun alternatifi olmadığı için bir işe yaramayacaktır. Yerli ve milli online satış siteleri ve markaları daha çok olmalıdır ki boykot bir işe yarasın.!!!
    Cevapla
  • Sivaslı Yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksızlığın adı özgürlük olamaz. İfade özgürlüğü maskesi altında her türlü rezilliği yapan bu karaktersiz ve ahlaksız insanlara gerçek onur yürüyüşü nedir gösterilmelidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR