Bakan Koca'dan sabah erken saatte açıklama! Açık açık uyardı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "BUGÜNÜ, SALGIN HİÇ YOKMUŞ GİBİ YAŞARSAK, yarın, önlenebilir nedenlere rağmen; on dokuz can kaybımızın, bin yüz yirmi yedi yoğun bakım hastamızın olduğu dünü bile iyi günlerimizden biri kabul ederiz. Salgınlar tedbirsiz aşılmaz. Tedbirli bir gün diliyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2020 09:12 GÜNCELLEME 07.07.2020 11:58 GÜNCEL
Bakan Koca'dan sabah erken saatte açıklama! Açık açık uyardı
Bakan Koca'dan sabah erken saatte açıklama! Açık açık uyardı

Sabah saatlerinde sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açık bir uyarıda bulundu.

 

"DÜN İYİ GÜNÜMÜZ OLABİLİR" UYARISI

"BUGÜNÜ, SALGIN HİÇ YOKMUŞ GİBİ YAŞARSAK, dünü bile iyi günlerimizden biri kabul ederiz" diyerek tedbir uyarısı yapan Bakan Koca, paylaştığı mesajda, "BUGÜNÜ, SALGIN HİÇ YOKMUŞ GİBİ YAŞARSAK, yarın, önlenebilir nedenlere rağmen; on dokuz can kaybımızın, bin yüz yirmi yedi yoğun bakım hastamızın olduğu dünü bile iyi günlerimizden biri kabul ederiz. Salgınlar tedbirsiz aşılmaz. Tedbirli bir gün diliyorum" ifadelerini kullandı.

1 SAAT SONRA YENİ AÇIKLAMA

Tedbir uyarısının ardından bir mesaj daha paylaşan Koca, "MESAJIMIZIN ULAŞTIĞI HERKES, bugün dışarıda maskesini takıyor, mesafe kuralına uymak için çaba gösteriyor mu? SALGINA KARŞI KAÇ KİŞİYİZ?" dedi.

KOCA AKŞAM SAATLERİNDE DE UYARMIŞTI

Akşam saatlerinde de bir mesaj paylaşan Koca, "Sosyal mesafe kuralını kat kat fazla uygularsanız tatilde kat kat iyi dinlenirsiniz" demişti.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye'de son 24 saatte 1148 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 205 bin 758, can kaybı 5 bin 225 oldu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Özgüvenimiz çok yüksek bana bişey olmaz mantığıyla yaşıyoruz bütün sorun bu bunu aştığımız anda her zorluğun üstesinden gelebiliriz
    Cevapla
  • Rabia Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Gine bu durumda okulları açmaya çalışıyorsunuz çocukları çok büyük riske atıyorsunuz. Bu sene çocuklar sınfda kalsa ne olur?? Okulları bu sene açmassaniz ne olur???
    Cevapla
  • Esen 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskeyi biz taksak ne ise yarıyacak sureylilerin tamami maskesiz geziyor bizide tehlikeye atiyorlarlar
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulaşimda Mesafe nasıl Çözülecek iş yerleri klima olayı hem çalışma hayatı hem mesafe çok zor Tedbirlere uyulmayan kurumlar veya işletmeler bağımsız denetçiler vasıtası ile denetlenmesi fotoğraf veya video ile sabitlenen tedbirsizlikller İdari veya Para cezası ile cezalandirilmali Diğer yerlerde de uygulanmiyor da bunlar nasıl olacak
    Cevapla
  • Nermin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar kurallara harfiyen uydum çevremdekileride yeri geldiğinde uyarıyorum gel görki çok bencil insanlar var kolunda aksesuar gibi takıyor şaka gibi bu gibi davranışlar olduğu müddetçe bu virüs geçmez.sağlık sorunlarımız var tedavi olamıyoruz.Herkesin duyarlı olması gerek bu vatandaşlık görevimiz.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tebrik ediyorum
    Cevapla
  • Neslihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısınız kurallara biz uyuyoruz ancak çevredekiler de uymali uyardığında bende yoktur diyorlar kızıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR