Son dakika haberi: 5 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1148 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 205 bin 758, can kaybı 5 bin 225 oldu. Bakan Koca, son 3 günde vaka sayısının en çok arttığı illeri açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2020 20:06 GÜNCELLEME 05.07.2020 20:07 GÜNCEL
Son dakika haberi: 5 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 5 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 19 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 225’e yükseldi. Bugün toplam 46 bin 414 test yapılırken, bin 148 yeni vaka tanısı konuldu, toplam vaka sayısı ise 205 bin 758 oldu.

İYİLEŞEN, YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE HASTA SAYISI

Bugün bin 188 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 180 bin 680'e yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 392, toplam yoğun bakım hasta sayısının ise bin 127 olduğu açıklandı.

5 Temmuz koronavirüs tablsou, vaka, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA, SON 3 GÜNDE VAKA SAYISININ ARTIŞ GÖSTERDİĞİ İLLERİ AÇIKLADI VE UYARIDA BULUNDU

Sağlık Bakanı Fahretiin Koca 5 Temmuz koronavirüs tablosuna ilişkin, ''Son 3 günde, ortalama vaka sayısının en çok arttığı iller: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır. Yoğun bakım hasta sayımız, yeni vakaları takiben, artış eğiliminde. TEDBİR VARKEN, “Bugün vefat eden sayısı” kanıksanacak tablo değil.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de gün gün koronavirüs

 


KOCA'DAN 'SOSYAL MESAFE' UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından bir paylaşımda daha bulunarak sosyal mesafe uyarısında bulundu.

Koca paylaşımında, ''Sosyal mesafe kuralını kat kat fazla uygularsanız tatilde kat kat iyi dinlenirsiniz.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 107 TÜMÜ
  • Mira 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım ve Başkanım! Çalışmalarınızı çok seviyorum ama bu uyarılar çok boş. Bizim geri zekalı halkımız gözleriyle görmedikleri şeye inanmaz. Inanmadığı için de önlem almaz. 1 milyon kişi de ölse kafaları değişmez bunların. Yasaklayın gitsin. Ekonomi de çöksün sıkıntı değil. Bu halk rezillik çekmeyi hak ediyor. Müstahak. Akıllı davransalar hem sağlıkları korunacak hem de ekonomi. Ama mallık yaptıkları için başlarına gelen her şeyi hak ediyorlar.
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Değirmende su dövmeye devam. Koy yasağı bitsin gitsin bu nedir arkadaş.
    Cevapla
  • kelleci 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlar maalesef temas halinde sarılıp tokalaşıyorlar dün ve hafta sonu daha çok gördüm üzücü
    Cevapla
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesir de yazlıkçı doldu, araştırma yapılsa çok vaka çıkar,yazlık yerlerde plajlarda sosyal mesafede yok,gençler zaten belli.
    Cevapla
  • Bilim 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyona ugrayan bir virus olduğu icin aşı bulunması hayaldir.her insanda vucut genine göre şekilleniyor; kisiye gore özel tedavi edilebilir.virus kendilinden bitecek insanlarda bağışıklık yaparak..uzman bilim adamlari söylüyor,,ben degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR