Son dakika haberi: Sakarya'daki patlamayla ilgili ilk inceleme tamamlandı!

Son dakika haberi: Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamada ilk belirlemelere göre saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2020 14:41 GÜNCELLEME 06.07.2020 19:57 GÜNCEL
Son dakika haberi: Sakarya'daki patlamayla ilgili ilk inceleme tamamlandı!
Son dakika haberi: Sakarya'daki patlamayla ilgili ilk inceleme tamamlandı!

Son dakika haberi: Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamada ilk belirlemelere göre saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.

 

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya yönelik incelemeler devam ediyor.

Bu kapsamda fabrikadan alınan numuneler Ankara'ya getirilerek Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarında incelendi.

 

Numuneler üzerinde yapılan kimyasal analizlerde patlayıcı maddeye rastlanmadı.

Yine numunelerde yangını başlatıcı veya hızlandırıcı petrol türevi de belirlenemedi.

İlk belirlemelere göre, olayın kaza sonucu meydana geldiği, saldırı ve sabotaja yönelik bulgu tespit edilmediği öğrenildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında cuma günü meydana gelen patlamalarda 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazada ihmal olup olmadığının araştırılması için İçişleri Bakanlığınca idari soruşturma başlatılmış, 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmişti.

VALİ KALDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Kaldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Dışarıdan bir müdahale olmadığı net. 

Soruşturma, inceleme çok yönlü yürütülüyor. Tüm ihtimaller değerlendiriliyor.

Sahadan elde edilen veriler Adli Tıp'ta."

SAKARYA VALİSİ KALDIRIM PATLAMADA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNE TAZİYEDE BULUNDU

Sakarya Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Vali Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım, patlamada hayatını kaybeden ve bugün toprağa verilen Muhammet Seyfi Çanakçı'nın Geyve ilçesinde yaşayan annesi, eşi ve çocuklarını ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Daha sonra Erenler ilçesine geçen Vali Kaldırım ve eşi, patlamada yaşamını yitiren ve dün toprağa verilen Halis Yılmaz'ın baba evini ziyaret ederek taziyede bulundu.

 

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    su içmeye gidenler varmış neden? fabrikada içecek su yokmuydu? fetöcülerden bekleyin....
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    İşverenin ihmali nedir onu da araştırın.Bu patlamanın aynı firmada 6. Kez olduğunu her seferinde firmanın neden isim değiştirerek faaliyetlerini sürdürdüğünü de araştırın..
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    İhmal var havuz medyası işçiyi satıyor patronu savunmak için yalan atıyor
    Cevapla
  • lmrz 3 yıl önce Şikayet Et
    uydulardan yönlendirilmiş Elektromanyetik saldırılar iz bırakmaz.
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ,Norveçte yaşıyorum eğer bu olay burada olmuş olsa idi gelime şöyle olurdu: 1) Fabrika sahibi ağır cezaya çarptırlırdı 2) Fabrikada olan tüm uyarıcı ekipmanın (Alarm güvenlik kontrol vs) oraya hangi firma montaj etmiş ise ağır ceza öderdiler 3) Çalışanlar defalarca şikayet ettiklerini söylediler ama dikkate alan bir yetkili olmamış bu durmda o yetkili makamlar tespit edilir adamın anasınıdan emdiği sütü burunudan getiridiler maalesef bizim güzelim ülkemizde işler ters yürüyor Vefat eden kardeşlerimize Rabbim rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR