Son dakika: istanbul'un ardından birçok ilde asker uğurlaması yasaklandı

Son dakika haber: Koronavirüs salgınına davetiye çıkaran görüntülerle gündeme gelen asker uğurlama İstanbul'da tamamen yasaklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da sosyal medya üzerinden dikkat çektiği tehlikeli görüntülerin ardından Ankara, Bursa ve Mersin'de de asker uğurlamaları yasaklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 11:05 GÜNCELLEME 08.07.2020 11:05 GÜNCEL
Son dakika: istanbul'un ardından birçok ilde asker uğurlaması yasaklandı
Son dakika: istanbul'un ardından birçok ilde asker uğurlaması yasaklandı

Son dakika haberi: Asker uğurlamalarının koronavirüse davetiye çıkaran skandal görüntülerinin ardından İstanbul'da yasaklanması diğer illerde de harekete geçilmesine neden oldu. Ankara, Bursa ve Mersin'de de asker uğurlamaya yasak getirildi.

 

ASKER UĞURLAMALARI HANGİ İLLERDE YASAK

Ankara, İstanbul, Malatya, Mersin, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Ağrı ve Bursa Valilikleri asker uğurlama törenlerinin kısıtlandığını duyurdu.

 

ASKER UĞURLAMA TÖRENİ KURALLARINA UYMAMA CEZASI NE KADAR?

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, özellikle sevk dönemlerinde denetim ve kontrollerin artırılması kararları alınmıştır.” Ancak hangi durumda hangi cezanın uygulancağına dair açıklama yapılmadı.

Avukat Rezan Epözdemir maske takmayanlara idari para cezalarının uygulanacağını söyleyerek, “Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince uygulanacak idari para cezası 3 bin 150 lira olacak. Kendisine uygulanan cezanın hukuka aykırı olduğunu düşünen kişiler bu cezaya itiraz edebilir. Cezanın tebliğ edildiği andan itibaren itiraz süresi 15 gündür ve bu itiraz Sulh Ceza Hakimliklerine yapılır” dedi.

2 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesine göre de ceza kesilebileceğini anlatan Epözemir, “Bu madde,'bulaşıcı hastalıklara ilişkin alınan tedbirlere aykırı davranmayı' düzenlemiş. Buna göre bulaşıcı hastalığa yakalanmış veya bu hastalıktan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamkamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Burada kanun koyucunun suç olarak düzenlediği eylem bireysel karantina tedbirine aykırı davranan faili cezalandırıyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asker uğurlama törenlerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

* Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere kimi toplu etkinliklerde istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz.

* Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken, arkadaşınızı zehirliyorsunuz. Ve bu konularda valimize de söyledim. İstanbul'da kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz.

* Böyle bir uğurlama olduğu anda toplayın götürün. Çünkü biz bu insanları kenarda, köşede yürürken, koşarken bulmadık.

* Bunlar bize rabbimizin emanetidir. Genç, virüse karşı bağışıklık anlamına gelmez. Üzüntülü olmak, ihmalkar davranmayı gerektirmez.

* Bizim inancımızda, tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya da pişmanlıktır. Kontrollü bir şekilde hayatımızı normalleştirirken, tedbirleri elden bırakmayacağız.

 

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Lami cimi yok.Tüm Türkiyede yasaklanmali o kaa..
    Cevapla
  • hursit dilaver 3 yıl önce Şikayet Et
    biz 67li yıllarda konya saglık koleji önünde kız arkadaş ararken bir polis arabası gelir hepimizi toplar yallah şeker fabrikasının arka tarafında bir yere bırakırdı. ve biz oradan yayan şehre dönerdik ama korku da vardı. köpek gibi falan. ne günlerdi be. bu nedenle de konya polisne selamlar olsun.. allah ayaklarına taş değdirmesin.şimdi şeker fabrikası nerde şehir içinde mi kaldı bilmem. çünkü antalyadayım.
    Cevapla
  • Adam gibi yap 3 yıl önce Şikayet Et
    Askere gidiyorsun, adam gibi git. Vatanını, milletini düşmana karşı koruyacaksın. Ciddi ol. Sokaklarda caddelerde, gece yarıları sabaha kadar korna,bağırtı,müzik,, silah patlatıp gürültüyle terör estirip vatandaşı rahatsız edeceğine, git teröristleri inlerinde rahatsız et. Teröristi gelir silah, bomba patlatır, fetöcüsü gelir tankla, uçakla sonik gürültü patlatır..sen de bunu eglence bahanesiyle yapacaksan batsın bu dünya..Eğleneceksen de adam gibi eğlen. Al arkadaşlarını, uygun bir eğlence mekanında, milleti rahatsız etmeden sabaha kadar eğlen. Rahat bırakın milleti. İşinizi adam gibi yapın.
    Cevapla
  • mhepe 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu MHP li oluyor bunların
    Cevapla
  • mrt 3 yıl önce Şikayet Et
    bir insan geri hizmette bulunup kullanilmak icin bu kadar sevinir mi yaaaa. Ya şoför olusun, ya yemekci, yada nöbetçi gorende zanneder kınalı mehmet gibi çanakkale de savaşa katilacak. Allahu Teâlâ akıl, fikir versin......
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde 5 ay abartiyorlar. Mrt aynen öyle
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel cevaplamışsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR