İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Corona Virüs salgınından sonra işten çıkarma yasağı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti. Peki işten çıkarma yasağı uzatıldı mı?

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 09:16 GÜNCELLEME 22.07.2020 09:17 GÜNCEL
İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?
İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta istihdamı koruma teklifi yasalaştırılacak. Teklifle işten çıkarma yasağı 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek. 3'üncü yargı paketinin de bu hafta yasalaştırılması bekleniyor. Komisyondan geçen istihdamı koruma teklifi Genel Kurul gündemine gelecek. 

 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILACAK MI?

Ak Parti’li milletvekilleri tarafından TBMM'ye 14 Temmuz'da sunulan “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” yürütme ve yürürlülük dahil 10 maddeden oluşuyordu. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeler dün tamamlandı. Düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelmesi öngörülüyor.

 

Yeni ekonomik paketle, işten çıkarmayı engelleyen yasal düzenlemenin süresi uzatılacak. Cumhurbaşkanı, salgın gerekçesiyle fesih yasağını 3'er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilecek. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Kısa çalışma ödeneğinden ve nakdi ücret desteğinden yararlanan iş yerleri normal çalışma düzenine geçerse, sigorta primleri 3 ay süreyle İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Kısa çalışma ödeneğinin hangi sektörlerde uzatılacağına dair olarak Cumhurbaşkanlığına da yetki verilecek. 50'den az çalışanı olan iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi görevlendirilmesine ilişkin hükümler ertelenecek. 

Yargının iş yükünü azaltacak düzenlemenin bu hafta yasalaşması bekleniyor Meclis Genel Kurulu'nda, istihdam teklifi öncesinde ise 3'üncü yargı paketi yasalaştırılacak. Yargılamaların hızlandırılmasına yönelik düzenleme ile elektronik duruşmalar yaygınlaştırılacak. Arabuluculuk müessesesi, tüketici uyuşmazlıklarını da kapsayacak şekilde genişletilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR