Bakan Soylu duyurdu: Tüm Türkiye'de tarihi uygulama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tüm Türkiye'de koronavirüs salgınıyla ilgili olarak en kapsamlı denetimin gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakanlık denetimin detaylarını paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2020 15:27 GÜNCELLEME 05.08.2020 16:09 GÜNCEL
Bakan Soylu duyurdu: Tüm Türkiye'de tarihi uygulama
Bakan Soylu duyurdu: Tüm Türkiye'de tarihi uygulama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından koronavirüs tedbirlerine ilişkin önemli bir duyuru yaptı. Bakan Soylu, yaptığı açıklamada, yarın tüm Türkiye'de bugüne kadarki en kapsamlı denetimin gerçekleştirileceğini söyledi.

Soylu'nun paylaşımı şöyle:

Yarın, Tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz.

 

“Kontrollü Sosyal Hayat”

Pazarlar

İşyerleri

Marketler

Toplu taşıma

Yollar

Alışveriş alanları

Lokantalar

Kafeteryalar

Ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında

Hepimiz sahada olacağız

Valiler

Kaymakamlar

Belediye Başkanları

Esnaf ve Ticaret Odaları

Kurum Müdürleri

Kolluk

Zabıta

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Koronavirüs Denetimleri” konulu genelge gönderdi. 

Genelgede, COVID-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Bu çerçevede farklı tarihlerde çıkarılan genelgelerle belirli aralıklarla veya belirli günlerde denetimler yapılması hususunda valilikler talimatlandırıldığı ifade edildi. Gelinen aşamada, son günlerdeki vaka sayıları da gözönünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığının altı çizilen genelgede, bu sebeple ülke genelinde en kapsamlı koronavirüs tedbirleri denetimi yapılacağı belirtildi.  

Bu kapsamda; 

6 Ağustos 2020 Perşembe günü tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk birimlerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile bugüne kadarki en kapsamlı denetimin gerçekleştirilecek.

Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacak şekilde planlanacak.

Denetim ekipleri, her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecek. 

Denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek.

YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • Ahmet Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler iyi okusun toplumun çürümüşlüğü,sokakların ahlaksızlığı ve kokuşmuşlugu sizin eseriniz, kimseye bir harf dahi öğretmediniz, sizler kimsenin değerini bilmediniz,hep ağladınız,menfaatleriniz uğruna çalıştınız ve bu haldesiniz,bu nesli siz yetiştiremediniz,aglamayı bırakın artık,ajitasyon yapmayın, öz eleştiri yapın, titreyin ve kendinize gelin...
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, sivil polis sivil askerler ile güvenlik daha iyi sağlanır diye düşünüyorum. Elde belge olunca gram taviz vermeyiniz çünkü bulunduğumuz coğrafya yumuşaklığı kabul etmez. Kanunda açık iğne deliğinden girenler devlete kafa tutuyor artı düşmanı içeriye sokuyor. Sonrası belli.
    Cevapla
  • avuktidealist 3 yıl önce Şikayet Et
    şu corona denetiminde polis gece gündüz uğraştı bayram ,seyran ,her zaman (galiba bu polislere corona işlemiyor) benim gördüğüm sanırım ne tatilleri var , ne eksra ödül aldılar yazık yine en çok görev corona işlemez polislere bu konuda millet coronayı tiye takmasın polis ceza ile uğraşsın, kanuni yetki vs artırılmalı ki işini rahat yapsın çünki bu millete tatlı dil ile ıslah uyarı olmuyor ...vesselam
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    1 gün değil şöyle 20 gün hergün ciddi kontrol yapılsa herkes kurallara uyar virüs çooook azalır ama ciddi anlamda denetim
    Cevapla
  • Celalettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kontrolda geç kalındı.Ama yine de zararın neresinden dönülürse kardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR