Son dakika haberi: 18 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 18 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1263 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 20 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 251 bin 805, can kaybı 6 bin 16 oldu. Bakan Koca tabloya ilişkin, 'virüs, tedbirlere uyulmayan ortamlarda 1.263 kişiye daha bulaştı' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 20:37 GÜNCELLEME 19.08.2020 17:55 GÜNCEL
Son dakika haberi: 18 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 18 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye’nin güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaştı.

Tabloya göre, son 24 saatte 20 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 6 bin 16’ya yükseldi. Bugün toplam 82 bin 318 test yapılırken, bin 263 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 251 bin 805 oldu.

 

 

İYİLEŞEN, ZATÜRE VE AĞIR HASTA SAYISINDA SON DURUM

Bugün iyileşen 942 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 232 bin 913’e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranı yüzde 7,5, toplam ağır hasta sayısının ise 703 olduğu açıklandı.

18 Ağustos koronavirüs tablsou, vaka, ağır hasta, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA: KARARLI OLURSAK, VİRÜSE BU GÜCÜ TANIMAYABİLİRİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 Ağustos koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Bu tabloda her gün açıklanan Koronavirüs test sonuçları, ortalama 10 gün önceki bulaşmaları gösteriyor. Sonuçlara göre, ortalama 10 gün önce, virüs, tedbirlere uyulmayan ortamlarda 1.263 kişiye daha bulaştı. Kararlı olursak, virüse bu gücü tanımayabiliriz. '' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de gün gün koronavirüs

BAKAN KOCA: YENİKEN VİRÜS OLACAK

Sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yapan Bakan Koca, ''Salgının sıfır noktası Wuhan unutuldu. Tüm dünya, salgının merkeziymiş gibi mücadele etmek zorunda. Savaşta ağır yenilgi alan ülkeler var. Biz, en iyiler arasındayız. Bilimin ve tedbirlerin gücüne inanarak, sağlık ordumuzla dayanışma içinde, mücadele edelim. Yenilen virüs olacak.'' açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • Ahmet mete 3 yıl önce Şikayet Et
    40000 test yapılsaydı önceki gibi, vaka sayısı 600 lerde olurdu. Sizin matematikten de haberiniz yok.
    Cevapla
  • Tatvani 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakan Birkezde inşallah deseniz.....
    Cevapla
  • tayyar 3 yıl önce Şikayet Et
    6 aydır duymadık şimdi mi söyleyecek.
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ailenin bir üyesinde kovid çıkınca ailenin diğer üyelerine (en yakın temaslı) bile semptom göstermiyorlarsa test yapılmıyor. Eve gidin 15 gün kendinizi karantinaya alın deniyor. O da hastaneye başvururlarsa. Ya da hasta bir beyanda bulunursa... Ama karantinaya alın kendinizi denenlere iş görememezlik raporu da verilmiyor. Ya adam çalışıyorsa?!!! ...Ama neden test sayıları artıyor? Çünkü Türkiye'ye giriş yapan veya Türkiye'de yurt dışına çıkacak olan Türklere test yapılıyor. Yoksa yurdum insanına bol bol test yapıldığı için değil.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Evde birinde test pozitif çıkıyorsa, diğerlerine test yapılsa da yapılmasa da izolasyon kurallarına harfiyyen uyulmalı. Ne yani test yapılıp negatif çıksa izolasyon kurallarına uyulmaması mı gerekecek? Test yapıldıktan sonra virüs yine bulaşabilir, testin çok da büyük bir anlamı yok yani. Dışarda bile herkese kendinde veya karşısındakinde virüs varmış gibi tedbir alması gerektiği söylenirken evde virüslü olduğu kesin biri varken tedbirli olunmaması düşünülemez. Karantinadaki biri çalışıyorsa izin de alabilir, izni yoksa ücretsiz izin aldığı takdirde devletimiz yine ücretinin önemli bir kısmını karşılıyor. Bunlar karantina şartlarını ihlal edilmesini gerektirmez.
    Cevapla
  • Firuze 3 yıl önce Şikayet Et
    Ablam viruse yakalandi bir hafta boyunca oksurdu korona olduguna ihtimal vermedi memleketten istanbula donunce test yapildi korona oldugu ortaya cikti kocasi ve iki oglunda semptomlar olusmadigi halde onlara da test yapildi onlarinki negatif cikti.
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerinde hatalısın, test yaptırmak isteyen herkese devlet test yapıyor, sen nerden duydun bilmiyorum ama istersen yarın git en yakın devlet hastanesine test yaptırmak istiyorum de, hemen yapıyorlar, bir sağlıkçı eşi olarak söylüyorum
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Antalyadan bodrumdan marmaristen kuşadasindan hic bahsedilmiyor neden turist gelsin de koranayi unut.boyle bir anlayis nasil olur .
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin için virüs tehlikesi gitmediğin Bodrum’dan mı kaynaklanıyor? Turist gelmese, döviz yükselse ilk yaygarayı basanlardan olmayacağın ne malum?
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adami ol.usunuzda ne olmus .hani 6 aydir birhalt yediginiz yok ancak ovunuyorsunuz .basari sifir. Kabahatide millete atiyorsunuz .ayib .
    Cevapla
  • doktora 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlat anlat bir türlü anlamıyor bazıları. Göğüs hastalıkları profundan ilaç bulmasını isteyen mi ararsın, maske işe yaramıyor diyen mi ararsın ne ararsan var.
    Cevapla
  • Doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşver kardeş sen başka işlerle uğraş bilimadamlarına laf edeceğine.. bilmediğin konularda boş konuşma bence.kabahat doktorlarda diyecek kadar saçma yorumu yapacak bu zihniyet covidden daha tehlikeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR