Son dakika: Başkan Erdoğan'ın müjdesi ne olacak? Sürpriz tahmin...

Son dakika haberi: Başkan Erdoğan'ın son dakika açıklamasıyla Cuma günü tüm millete bir müjde vereceğini duyurması Türkiye'de ve dünyada büyük merak konusu oldu. Müjdenin ne olduğu konusunda birçok tahminler medyada yer alırken, uzmanlar ortalığı kasıp kavuran tarihi müjdeyi Haber7'ye yorumladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2020 19:19 GÜNCELLEME 20.08.2020 19:32 GÜNCEL
Son dakika: Başkan Erdoğan'ın müjdesi ne olacak? Sürpriz tahmin...
Son dakika: Başkan Erdoğan'ın müjdesi ne olacak? Sürpriz tahmin...

Gamze Türk'ün röportajı;

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde tüm Türkiye'yi heyecanlandıran bir açıklama yapmıştı. Başkan Erdoğan'ın sözleri Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırırken, uzmanlar tarihi müjdeyi Haber7'ye yorumladı.

 

BAŞKAN ERDOĞAN'IN MÜJDE DUYURUSU BİR ANDA TÜRKİYE'DE GÜNDEME OTURDU!


Erdoğan, “Yarın malum Perşembe, ardından Cuma. İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve inanıyorum. Bu müjdenin hayalleri ve rüyası içindeyiz. Cuma günü bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur” ifadelerini kullanmıştı.



Konusunda uzman isimler, Başkan Erdoğan'ın Türkiye ve dünyada çok konuşulan sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Yazar Batuhan Yaşar'ın değerlendirmeleri;


Ben Karadeniz’de büyük bir doğalgaz rezervi bulunduğunu düşünüyorum. Zaten epeydir bir araştırma vardı. Türkiye bir süredir petrol türevi ya da hidrokarbon yatakları arıyor. Karadeniz'den yarın bütün Türkiye’ye yayılacak güzel bir müjde olduğunu düşünüyorum.

DİKKAT ÇEKEN 60 MİLYAR DOLAR DETAYI

Türkiye her sene 60 milyar dolar yurtdışına petrol ve türevi ürünleri ithalatı için para ödüyor. Bunun Türkiye’nin cebinde. kalması artık dış ticaret açığı vermemesi demek. Cebinde kalması demek. Bu hem kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın yükselmesine neden olacaktır hem de Türkiye artık dış ticaret fazlası verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Türkiye makas değiştirecek’ dedi. Gerçekten büyük bir şeyin arifesindeyiz.

 

Gazeteci Yazar Mete Sohtaoğlu'nun değerlendirmeleri;

Trakya tarafında bir doğalgaz kütlesi bulunduğunu düşünüyorum ama bununla beraber bir petrol olasılığı var. Karadeniz’in doğu tarafında bir tespitin yapıldığını düşünüyorum. Akdeniz’de Oruç Reisin sismik araştırmalar yaptığı bölgede sondaja yönelik bir çalışmanın duyurusunun da yapılabileceğini düşünüyorum. ‘Eksen’ lafı geçti. Bizim en çok harcadığımız para enerjiye gidiyor.

SÜRPRİZ S-400 ÇIKIŞI

Muhtemelen Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını bitirecek büyüklükte bir keşif yapıldı. Bir ihtimal daha var. O da S400’ün hangardan çıkarılıp aktif hale getirilmesi.

Yazar Zafer Şahin'in değerlendirmeleri;

Türkiye’de toplumun tüm kesimlerini memnun edecek, iyi ki bu ülkenin vatandaşıyım hissiyatı verecek, çocuklarımızın, yarınlarımızın geleceğine önemli katkılar sağlayacak bir müjde olduğunu düşünüyorum. Üç ihtimal var; petrol, doğalgaz ve korona virüse karşı bir tedavi. Muhtemelen Karadeniz’de hidrokarbon yataklarıyla ilgili önemli bir gelişme olabilir.

Türkiye’nin enerji ithalatına ayırdığı yıllık 50 milyar dolarlık payı azaltacak, o parayı ülkemizin altyapısına, eğitimine, sağlığına yönlendirmemize vesile olacak bir müjdeli haber bekliyoruz.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın değerlendirmeleri;

Cumhurbaşkanı enerji konuları hakkında konuşmuştu ardından böyle bir müjdenin geleceğini söylemesini bir enerji kaynağına ulaşma olarak değerlendirdim. Berat Albayrak’ın bir ‘Eksen değişikliği’ cümlesi var. Eksen değişikliği, ithalattan ihracata geçiştir. NATO olmayacağına göre bunu ekonomik anlamda bir eksen değişikliği olduğunu düşünüyorum. Petrol olabilir, doğalgaz olabilir.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Fischer 3 yıl önce Şikayet Et
    karadenizden türkiyeye sadece inşaaat ve otel şirketleri yayılır. dalga dalga...
    Cevapla
  • bekir iskender 3 yıl önce Şikayet Et
    bence çorum'da elli yıllık petrole eşdeğer gömü bulunmuştur..
    Cevapla
  • Hırzo El Bruni 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyt EYT
    Cevapla
  • Tunga 3 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücrete zam
    Cevapla
  • Hedef2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Bagimsizlik ! Baska bi müjde olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR